Til hovedinnhold

4K-skjermer på vei til nettbrett

Japan Display har skjermene klare.

Japan Display

Stadig økende skjermoppløsning har blitt et vant refreng i mobilbransjen de siste årene. Nå har de fleste mobiler full-HD-oppløsning, og en del av nettbrettene har langt mer enn det. Nå gjør Japan Display klart det nyeste våpenet i verktøykassen; en ti tommer stor 4K-skjerm, som kan være på vei til nettbrett.

Oppløsningen på skjermen er hele 3840 x 2160 piksler. Det gir en pikseltetthet på 438 punkter per tomme, og tilsvarer omtrent de betydelig mindre full-HD-skjermene i mobiltelefoner i skarphet.

JDIs nye skjerm skal ikke bruke mer strøm enn den Samsung bruker i sin Galaxy TabPRO 10.1.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Bruker ikke mer strøm

Skjermprodusenten Japan Display er et samarbeid mellom flere aktører, blant annet elektronikkprodusentene Sony, Hitachi og Toshiba.

Det nye panelet skal bruke mindre strøm enn det 10,1 tommer store panelet i Samsungs Galaxy TabPRO. Det har en av markedets skarpeste skjermer i størrelsesklassen, med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler.

Hvor mye strøm som går med til maskinvaren som skal drive denne superskjermen er imidlertid et annet spørsmål. Foreløpig er det ikke kjent hvor panelet vil dukke opp.

Les også: Samsung vil gi deg Ultra-HD på mobilen

(Kilde: Pressemelding)

annonse