Til hovedinnhold

Vi slanker oss med mobilen

– Ser en økende etterspørsel etter mobile løsninger.

Shutterstock/kurhan

Stadig flere av oss velger å bruke mobilen som motivator og hjelpemiddel når vi skal legge om livsstilen eller komme i form.

En britisk undersøkelse viser at 39 prosent av de som ønsker å gå ned i vekt eller komme i bedre form, bruker smarttelefonen som verktøy. Det er ingen grunn til å tro at tallet er lavere i Norge.

Trenings- og motivasjonsapper som Endomondo og Runkeeper er blitt dagligtale, og dette er en utvikling livsstilsbransjen har fått med seg.

Firmaet Grete Roede, nå eid av Aller, lanserte sin første app rett før sommerferien. Den er allerede lastet ned 12 000 ganger, henholdsvis 10 500 til iPhone og 1500 til Android. Det er bare aktive kursdeltakere eller gullmedlemmer på selskapets hjemmesiden som kan registrere appen og ta den i bruk.

Ser økt etterspørsel etter mobile løsninger

Også VGs Vektklubb.no og Nutrilett har laget sine egne slanke-apper. Alle appene informerer om kaloriinnhold i vanlige matvarer, lar deg føre måltidsdagbok, motiverer til trening og gir inspirasjon til å leve sunt.

– I likhet med alle andre ser vi at det er økende etterspørsel etter mobile løsninger. Dette er første skritt, men vi har absolutt planer om videre utvikling, sier administrerende direktør Lis Pedersen Strøm i Grete Roede til Mobilen.no.

Strøm er særlig stolt av å ha lagt inn en kostholdsscore i appen som gir poeng etter hvor sunt kosthold du har. Dermed blir det ikke bare en slanke-app, men like mye for de som ønsker å leve sunt og holde vekta.

Den britiske undersøkelsen viser at flest brukte livsstils-appene sine til å telle kalorier og til å la seg inspirere til god og sunn mat. Én av fire brukte appen sin til motivasjon, mens én av fem brukte apper mot sideflesket fordi det er enklere og billigere enn bøker og blader.

Så mange som 81 prosent av de som brukte apper for å gå ned i vekt, svarte at de gikk ned mer etter at de tok appen i bruk enn før de ble teknoslankere.

Les mer: Så mye må appen tjene for å havne på topp 10 >>

annonse