Til hovedinnhold

3 Leica-kamera: 26,4 millioner kroner

Noen har visst litt for mye penger her i verden

Det er visst ingen grenser for hva Leica-kameraer kan selges for. For tre-kvart år siden gikk en preproduksjonsmodell for over 16 millioner kroner, og en stund før det igjen gikk en lignende modell for 10 millioner. Nå er galskapen tilbake og i denne omgang gikk tre kameraer for svimlende 26,4 millioner kroner. Hvor mye "kamera for pengene" dette gir tror jeg ikke vi skal prøve å si noe om engang...

Dyrt leketøy i 3-pakning.Foto: © Dieter Nagl/WestLicht Auction

Det er Westlicht som hvert halvår avholder auksjonene der disse rekordene hittil er blitt satt. Der er det utelukkende eldre fotorelatert utstyr som auksjoneres bort til høystbydende. Hele listen kan du se her.

Les også: Dette betyr krig!

Det første kameraet var et Leica M3D som gikk fra 150 000 til 1,68 millioner Euro i løpet av budrunden. Det tilhørte LIFE-fotografen David Douglas Duncan som var en nær venn av Pablo Picasso som han kjent med gjennom Robert Capa. Dette er det dyreste kameraet produsert med serietall, som noensinne er solgt, men kommer på en annenplass hvis vi tar med de produsert uten serienummer.

Kremen av kameraer for samlere verden over.Foto: © Dieter Nagl/WestLicht Auction

Det andre kameraet var et "Luxus" Leica datert til 1929. Det endte med å bli solgt for
2 160 000 Euro. Det er jo tross alt gullbelagt!

Det tredje kameraet var et Leica M3, som hadde det aller, aller første serienummeret: 700001. Det endte opp på stusselige 900 000 Euro...

Les også: Filmens siste kapittel

Det er en viktig lærdom å ta med seg videre fra dette: Sjekk dine (beste)foreldres loft - og det litt brennkvikt, før noen andre gjør det... Det som befinner seg der av gamle kameraer kan være verdt en formue, eller noen lusne kroner avhengig av merke.

Kilde: Westlicht Auction

Les også
Hemmeligheten bak dette bildet er avslørt
Les også
Skal det være et Leica i gull?
Les også
Lomografi fyller 20 år
Les også
Tidenes dyreste kamera
Mer om
annonse