Til hovedinnhold

– Facebook vil få videoannonser til sommeren

Hevder de skal vises rett i nyhetstrømmen.

Til sommeren skal Facebook trolig lansere et nytt reklamekonsept. For første gang skal nettstedet få videoannonser, og de skal vises direkte i nyhetsstrømmen din.

Det melder AdAge, et amerikansk nettsted for reklamebransjen.

Millioner i inntekter

Nettstedet har blant annet snakket med toppsjefer i reklamebransjen, som forteller at Facebook nå prøver å fylle de første ledige plassene i juni og juli. Mye av formatet til videoannonsene er ikke fastsatt, men det råder en oppfatning i bransjen at de skal spilles av direkte.

Hver reklamesnutt skal koste en million dollar, og Facebook har plass til fire av dem daglig. De skal være 15 sekunder lange, og en bruker skal maksimalt se tre av dem om dagen, utdyper AdAge.

Flere nysatsinger

Facebook har satset bredt og stort det siste året, etter å ha notert et et tap på en milliard kroner i den første offentlige regnskapsrapporten. Samtidig har de en utfordring i at andelen mobilbrukere stadig stadig vokser, en type brukere det er litt mer vrient å tjene penger på.

I løpet av det siste halvåret har det sosiale nettstedet imidlertid lansert en rekke store og nye satsninger. I januar viste de frem en kraftig søkemotor, i mars lanserte de en helt ny design og for kort tid siden slapp de et helt nytt system for mobiler. Samtidig betaler brukere av Facebook nå mer penger direkte, for eksepel en bedrift som ønsker promotering av siden sin.

Videoannonser vil representere en ny, og potensielt stor, inntektskilde for selskapet – også på mobile plattformer.

Vi har kontaktet Facebook om denne saken, som ikke ønsker å kommentere eventuelt fremtidige produkter og tjenester.

Facebook ruller i disse dager ut et nytt design til brukerne:
Dette er de 15 største endringene »

(Kilde: AdAge, via The Verge)

annonse