Tek.no

Nyhet

Slik ser nye iPad Pro rommet ditt

Se videoen av den nye LiDAR-funksjonen.

Slik ser LiDAR-funksjonen i bruk.
Skjermdump Twitter
27 Mar 2020 11:58

Apple lanserte en ny versjon av sin iPad Pro for bare kort tid siden med blant annet en helt ny funksjon, nemlig LiDAR.

Nå viser to nye videoer som er lagt ut på Twitter av brukeren Tim Field, hvordan den nye iPaden ser omgivelsene rundt seg med den nye teknologien. Som altså skal hjelpe å gjenskape en tredimensjonal visning av der du befinner deg.

Til bruk mot AR og VR?

Det som også er spennende med LiDAR-teknologien, er at man kan sende over en tredimensjonal opplevelse av der du befinner deg til andre. Disse vil ved hjelp av for eksempel en VR- eller AR-brille kunne få et helt annet inntrykk.

Du har muligens hørt uttrykket LiDAR før, og denne sensoren er hyppig brukt i utviklingen av selvkjørende biler. Denne teknologien bruker lys til å skanne områder for å forstå hva som venter bilen. Og på den måten gi et klart inntrykk av om objekter. Det brukes også av mange robotstøvsugere, for å hjelpe den til å navigere rundt på gulvet og til å kartlegge hjemmene våres.

Det at Apple velger å ta i bruk LiDAR er etter manges mening en klar indikasjon på at de nok har en AR- eller VR-satsing på trappene. Og vi blir ikke overrasket om det kommer en AR-brille fra selskapet i kjølvannet av denne iPad-lanseringen.

Godt egnet til spill

Du vil også nyte godt av LiDAR-systemet direkte på den nye iPad-en også. For eksempel vil den gi god mening på en del spill, som vil gjøre opplevelsen mer ekte.

Ved å skanne rommet du befinner deg i, kan spillet for eksempel legge på effekter direkte på det du allerede ser (AR). Og på den måten kan du spille spill hvor rommet ditt for eksempel fylles opp med lava som du må inngå.

Det er også andre muligheter hvor du for eksempel kan skanne rommet ditt og prøve ut en ny sofa ved å plassere den virtuelt i rommet.

Tilsvarende funksjoner har funnets på markedet en god stund, men ved hjelp av LiDAR vil nøyaktigheten i teorien heves med mange knepp.

(Kilde: Twitter)

Les også
iPad eller PC? Vanskelig.
annonse