Tek.no

Nyhet

Valorant lanseres 2. juni

Det første storspillet fra League of Legends-skaperen på over et tiår.

Riot Games
22 Mai 2020 10:46

De siste ukene har spillet Valorant dominert strømmeplattformer som Twitch, til tross for at det bare har vært tilgjengelig for utvalgte «streamere» og noen av deres seere.

Nå melder blant annet The Verge om at spillet lanseres for fullt 2. juni. Valorant er det første storspillet fra Riot Games siden League of Legends, som ble lansert tilbake i 2009. Det er med andre ord knyttet store forventninger til dette nye spillet.

Valorant er utformet som en slags kombinasjon av mekanikkene fra Overwatch og Counter Strike, med 5 vs 5 spillere, men Riot har selv sagt at de planlegger flere kart og spillmodi etterhvert.

Alle som har deltatt i betaen vil få sine kontoer resatt slik at når spillet lanseres 2. juni vil alle starte på samme nivå og ingen vil ha et urettferdig forsprang. Rent utseendemessig minner spillet unektelig mer om Overwatch enn en del andre sammenlignbare spill, med sterke farger og rene flater.

I likhet med en del andre slike spill er det derfor neppe veldig krevende å drive heller, og akkurat som eksempelvis Fortnite er spillet helt gratis. Se videoen under for mer grafikk og «gameplay»:

Knuste rekorder på Twitch

Da betaen for Valorant ble tilgjengelig hoppet en rekke spillstrømmere på Twitch på toget og prøvde ut spillet, og kombinert med at den eneste muligheten for å selv prøve spillet var å se på en slik strøm førte dette til enorme seertall.

Så store seertall at Twitch senere meldte om at spillet egenhendig knuste den tidligere rekorden på flest timer sett på ett spill på én dag, med rundt 34 millioner timer sett.

Så gjenstår det å se om responsen blir like stor når spillet lanseres for fullt om i skrivende stund litt under to uker. Vil du lese mer om spillet, så finner du den offisielle siden her.

Les også
«Crucible» blir det første storspillet fra Amazon
annonse

Les også