Til hovedinnhold

Dacia lanserer det de sier skal bli den billigste elbilen i Europa

Dacia Spring skal bli den rimeligste elbilen i Europa. Rekkevidden skal likevel være over 200 kilometer.

Billanseringene skjer på rekke og rad tirsdag, på det som skulle vært pressedagen på den nå avlyste bilmessen i Genève.

Foreløpig sist ut er Dacia, som viser frem en konseptversjon av det som ifølge dem skal bli den rimeligste elbilen i Europa.

Bilen er kalt «Spring», og ser i praksis ut som en Dacia-variant av morselskapet Renaults såkalte City K-ZE, en bybil de kun selger i Kina.

Spring er 3,73 meter lang.

Over 200 kilometer

Bilen får fire seter og en WLTP-rekkevidde på «over 200 kilometer». Batterikapasiteten er ikke oppgitt, men nevnte City K-ZE har til sammenlikning et batteri på ganske forsiktige 26,8 kilowattimer.

K-ZE har også en motor på skarve 33 kilowatt (knappe 45 hestekrefter), så det blir spennende å se om Dacia vil ta til takke med det samme i Europa. Bilen er ellers 3,73 meter lang, som gjør den rundt 30 centimeter kortere enn for eksempel en Renault Zoe, men noe lengre enn en Smart Forfour.

Dacia kommer heller ikke med noen antydninger om pris utover at den skal bli rimelig. Renault City K-ZE koster til sammenlikning fra drøye 82.000 kroner etter insentiver i Kina.

Dacia sier bilen skal bli tilgjengelig tidlig i 2021, og at de posisjonerer den både for salg og til bildelingstjenester.

Les også
Renaults nye konseptbil kan «strekkes» med 40 centimeter
Les også
Volkswagen bekrefter at den neste elbilen blir hetende ID.4
Les også
BMW slipper konseptversjon av kommende i4
annonse