Til hovedinnhold

Samsung lanserer Soul

Samsung gjør seg klar for World Mobile Congress neste uke og lanserer Soul, selskapets hittil siste medlem i Ultra-serien. Soul er i følge Samsung svar til dem som både ønsker lekkert design og avanserte funksjoner, noe spesifikasjonslisten i alle fall bekrefter.

Superduper-3G

Soul er nemlig høyteknologi i gallakjole. Telefonen har støtte for superduper-3G med nedlastingskapasitet på opptil 7,2 Mbps, fem megapikslers kamera med autofokus, ansiktsgjenkjenning og bildestabilisator, samt ekstra lyssterk 2,2 tommers skjerm med QVGA-oppløsning. Og om ikke det var nok, mp3-spiller, FM-radio med RDS-støtte, Google-mail, RSS-leser og plass til microSD-minnekort.

Selv om det finnes telefoner på markedet med mange av de samme spesifikasjonene innebygget, er det heller sjelden at de er like lekkert pakket inn som Soul.

Soul er nemlig verken feit, stor eller lite tiltalende, slik det er vanlig i teknologisk avanserte telefoner. Telefonen er knappe 10,6 cm høy, 4,9 cm bred og 1,3 cm tykk. Samsung har ikke oppgitt vekten.

Spesiell menytast

Slik ser menytasten ut. (Foto: Samsung)

Designet og utformingen minner om de andre telefonene i Samsungs Ultra-serie, med ett unntak. Menytasten i midten.

Denne har nemlig en innebygget skjerm kalt "Magical Touch" som gjør at ikonene på menytasten endres etter hva du holder på med. Bruker du kameraet vil kamerarelaterte ikoner vises. Bruker du mp3-spilleren, vil menytasten vise musikkstyringstaster.

I tillegg lover Samsung oss helt nye menyer i Soul. Brukeren skal få mulighet til å endre utseende, ikonplassering og fargevalg i menyene i tillegg til vanlig temavalg, som er standard i dag.

Foreløpig er det usikkert hva Soul vil koste. Men det er rimelig å anta at telefonen vil ligge rimelig høyt på prisskalaen med tanke på funksjoner, teknologiomfang og design.

Samsung melder at Soul vil være i salg i Europa fra og med april. Amobil vil komme tilbake med mer informasjon og eventuelt en sniktitt på Soul fra årets World Mobile Congress neste uke.

(Kilder: Akihabara News, Gizmodo, Samsung)

Les også
Mer Soul fra Samsung
Les også
Siste nytt fra Korea
Les også
LG viser frem slank kameramobil
Les også
Samsung med N95-killer?
Les også
Her er Samsungs nye lekkerbisken
annonse