Til hovedinnhold

Vista SP1 ferdig utviklet!

Da er endelig Vista SP1 RTM-versjon levert, det vil si nå starter produksjon av både OEM- og retail-versjoner av Vista med SP1 innebygd. SP1 vil imidlertid ikke være klar for nedlasting før i mars.

Driverproblemer

Årsaken til at ikke SP1 legges ut i dag skal visstnok være at noen betatestere opplevde at oppdateringen hadde problemer med enkelte drivere. Løsningen for betatesterne var å reinstallere de aktuelle driverne.

Problemet skal visstnok ikke være selve driverne men måten de var blitt installert på. Microsoft skal nå ta kontakt med noen av sine PC-partnere, og få dem til å endre installasjonsprosessen for de aktuelle driverne slik at problemet snart kan løses.

Bedre ytelse

SP1 er først og fremst tenkt å øke ytelsen i Vista, og at den skal også føre til at Vista blir mer stabil. Kopiering av filer skal nå gå mye raskere enn før, et problem som mange har klaget over. Det skal også være raskere å starte en Vista-PC fra dvalemodus.

Klar i mars

SP1 blir i midten av mars tilgjengelig på språkversjonene engelsk, fransk, spansk, tysk og japansk, via Windows Update eller nedlasting fra microsoft.com. Norsk språkversjon blir levert til produksjon i april så denne vil være tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Dersom Windows Update finner ut at brukeren har en PC med noen av problemdriverne, vil SP1 ikke kunne installeres. Brukeren vil likevel ha muligheten til å laste ned SP1 via en direktelenke, dersom vedkommende ønsker dette.

Automatisk installasjon av SP1 vil starte i midten av april, bortsett fra brukere med PC-er som har de nevnte problemdriverne. Oppdatering for disse PC-ene skal være tilgjengelig når Microsoft mener å ha løst problemet.

Les pressemeldingen fra Microsoft.

(Kilder: DailyTech, Windows Vista Team Blog)

annonse