Tek.no

Nyhet

VMware lanserer abonnementstjeneste

Jan Aril Sigvartsen
7 Juni 2005 07:46

VMware tilbyr programvare for virtualisering og oppfattes gjerne som den største aktøren i dette segmentet på verdensbasis. Selskapet har nå annonsert en ny abonnementstjeneste som skal være med å forbedre programvareutvikling og distribusjon av applikasjoner.

VMware Technology Network inneholder forhåndsinstallerte applikasjonsmiljøer i VMwares virtuelle maskiner. Poenget med tjenesten er at hele applikasjonsmiljøer kan forhåndsinstalleres, forhåndskonfigureres og lagres i en virtuell maskin.

BEA Systems, MySQL, Novell, Oracle og Red Hat er blant de første til å distribuere sin programvare i virtuelle maskiner.

VMTN Subscription er et abonnement for 299 dollar per bruker og år, som inneholder mange av VMwares produkter samt support og oppgraderinger. VMTN Subscription tilbyr en virtualiseringsplattform for utvikling og testing. VMTN Subscription inneholder VMware Workstation, VMware GSX Server og en utviklerversjon av VMware ESX Server med Virtual SMP samt VMware P2V Assistant for å migrere fysiske systemer til virtuelle maskiner.

Et av VMwares viktigste argumenter for å benytte dette tilbudet er at man reduserer tiden det tar å konfigurere, teste og gjenopprette systemer fra opptil flere dager til minutter.

Rent teknisk har et helt operativsystem som kjører under VMware tilholdssted i en enkelt fil. Dette gjør at man enkelt kan flytte virtuelle maskiner mellom forskjellige fysiske steder mellom ulike VMware-plattformer.

Man har forsøkt å sette prisen for denne tjenesten tilstrekkelig lav slik at utviklere på de fleste nivå kan benytte seg av VMTN Subscription. En annen drivfaktor for dette kan være stadig større fokus på virtualisering og konkurranse fra Xen, Virtuozzo og andre virtualiseringsplattformer fra IBM og Sun Microsystems.

Les også
VMWare 5.5 forlater beta-stadiet
Les også
Virtualisering hett tema på LinuxWorld
Les også
VMware klar for dobbelkjerne
Les også
Virtualisering over nettverket
Les også
SAP mer aktuell for SMB?
Les også
Vil integrere virtualisering i Windows
Les også
Vil også være med på virtualisering
annonse

Les også