Tek.no

Nyhet

Mobil IP-telefoni

Silje Gomnæs
26 Aug 2005 12:59

En tjeneste som gjør at du ikke behøver mer enn en mobiltelefon for å bruke både fastlinjen og mobilabonnementet ditt, er Telia Soneras store satsing de kommende årene.

Tjenesten er nå under testing i Danmark, hvor et femtitalls familier allerede kan benytte mobiltelefonen som trådløs IP-telefon. I vårt flate naboland er det Motorola som leverer utstyret til tjenesten.

Peter Bredgaard i Telia Networks i Danmark er svært fornøyd med tjenesten:

- Vi har testet i et par måneder og teknikken fungerer bra. Pilotkundene ser også ut til å være tilfredse, og synes tjenesten er enkel å bruke.

Venter på teknologi
Foreløpig brukes blåtannteknologien til overføringen mellom bredbåndslinjen og mobiltelefonen. Ifølge nettstedet NyTeknik skal Telia Sonera tilby en løsning med mobiltelefoner som håndterer WLAN så fort teknologien tillater det.

En slik kombinasjon av IP-telefoni og bruk av mobiltelefon kan være med på å minske telefonregningen din betraktelig, siden du kan ringe med mobiltelefonen til IP-telefonipriser.

Bredgaard satser på full kommersiell lansering av Telia Soneras nye tjeneste i Danmark i midten av neste år. Han legger heller ikke skjul på planene om å utvide kundeområdet, og forteller til NyTeknik at han forventer å selge tjenesten i andre land innen 2007.

Hvis Telia Soneras tjeneste blir en suksess i Danmark, er det gode muligheter for at NetCom, som eies av Telia Sonera, vil komme til å gi sine kunder det samme tilbudet.

Konseptet med IP-telefoni har falt i smak hos forbrukerne, og stadig flere velger bort den vanlige fastlinjen fremfor IP-telefoni.

(Kilde: NyTeknik)

Les også
Netcom kjøper Chess
Les også
Surf i lufta med Netcom
Les også
Kutter bedriftsprisene
annonse

Les også