Tek.no

Nyhet

Ta med skriveren på tur

Canon
19 Aug 2010 14:52

Canon er i lanseringsmodus om dagen, og har nå sluppet en ny modell i sin Selphy-serie med kompakte fotoskrivere.

Nykomlingen heter CP800, og er som nevnt oppfølgeren til CP780. Den nye skriveren kan skrive ut bilder i blant annet postkortformat, L-format og visittkortformat. Alle bildene skrives ut med den såkalte dye-sublimeringsteknologien, som gir bildene glatt overflate.

En 2,5 tommer stor vippbar skjerm viser deg hva du holder på med når du bruker skriveren. Er du på et sted uten tilgang til strøm, kan du fortsatt skrive ut bilder siden CP800 har plass til batterier også.

Skriveren kan kobles til en datamaskin om du vil, men du kan også skrive ut direkte fra ulike minnekort, koble til en minnepinne eller et kamera.

Skriveren vil koste rundt tusenlappen.

Canon Canoscan Lide 210. (Foto: Canon)

Skanner raskere

Canon lanserte også to skannere i dag, nærmere bestemt Lide 210 og Lide 110 i sin Canoscan-serie.

De to skannerne har fokus på hastighet. Mens 110 kan skanne en A4-side med en dpi-verdi på 300 på 16 sekunder, kan 210 skanne det samme på 10 sekunder.

Med på lasset får du Canons skannerfunksjoner Auto Photo Fix II og Auto Document Fix. Disse gjør oppgaver som å rette opp "feil" i bildene som over- og undereksponering i bilder og å gi deg blant annet bildeanalyse etter skanningen.

Begge de nye skriverne har fått en autoskan-knapp. I følge Canon selv skal autoskan-programmet "automatisk kjenne igjen dokumenttypen på originalen og skanne og lagre den med egnede innstillinger".

Mens 110 kan skanne opptil 2 400 x 4 800 dpi, kan 210 skanne 4 800 x 4 800 dpi. Førstnevnte har en pris på rundt 700 kroner, mens sistnevnte har en pris på rundt 900 kroner.

Les også
Canon med nytt videokamera
Les også
Duell: Hjemmeskrivere mot utskriftstjenester
annonse

Les også