Til hovedinnhold

Nok en Nokia-sjef forsvinner

Det er ikke lenge siden Anssi Vanjoki tok over som øverste sjef for mobile løsninger hos Nokia. Dette er avdelingen som står bak Nokias "smarte" produkter, området Nokia har hatt størst problemer med å holde følge den siste tiden.

Avdelingen ble formelt opprettet i mai, Vanjoki fikk ansvaret for den 1. juli i år. Blant avdelingens arbeidsoppgaver er plattformene Meego og Symbian, samt Nokias Ovi-tjenester.

Omlag to og en halv måned senere annonserer Anssi Vanjoki at det nå er på tide for ham å se etter nye muligheter i livet. Vanjoki har seks måneders oppsigelse, og uttaler samtidig at han er hundre prosent motivert til å gjøre sitt beste for Nokia til sin siste arbeidsdag.

Den 2. september, dagen etter å ha fått ansvaret for den nye avdelingen, uttalte han på Nokias offisielle blogg at kampen (mot Android og Iphone journ. anm) starter nå.

I det samme blogginnlegget forteller han også at han personlig har forberedt seg på den nyervervede sjefsrollen i 20 år, og at Nokia har alle ressurser som skal til for å lage fantastiske smarttelefoner.

Når Vanjoki nå er på jakt etter nye muligheter har altså pipen relativt raskt fått en annen tone. På fredag ble det klart at Nokias toppsjef Olli-Pekka Kallasvuo blir erstattet med Stephen Elop fra Microsoft. Man kan spekulere i en sammenheng, men foreløpig er altså ikke dette nevnt som årsak av hovedpersonen selv.

(Kilder: wikipedia.org, 1, 2)

annonse