Tek.no

Nyhet

Gigabyte satser på bærbart

Gigabytes Claudia Peng
Rolf B Wegner
9 Nov 2010 18:20

Her i landet er vel Gigabyte mest kjent for sine ulike komponenter, som hovedkort og skjermkort. Likevel har de også et spennende utvalg i bærbare datamaskiner, og det er nettopp denne produktgruppen som nå er på vei inn i Europa. Norge er et av de første markedene som Gigabyte vil inn på, og i den anledning ble pressen trommet sammen for et aldri så lite informasjonsmøte.

I første omgang er det to modeller som settes inn i kampen om bærbarmarkedet, der en av dem vises frem for første gang i dag. Målet er å bli blant topp 10 på markedet innen 5 år, og modellene som er valgt for det norske markedet er utelukkende selvdesignede modeller som er bygget i Taiwan.

Maskinene fra Gigabyte skal være lagt opp til en enkel brukeroppdatering i den grad man skulle ønske noe sånt. I tillegg har de enkelte funksjoner som er unike for Gigabyte. Dette er for det første en mulighet til å bytte mellom 32- og 64-bits operativsystemer, man har da to operativsystemer inne og bytte krever en omstart. Videre er det en mulighet for å sjekke batteristatus mens maskinen er slått av. Til slutt er det en egen Smart Turbo for Intel Core i3 der man kan velge fast overklokking på henholdsvis 11, 22 og 33 prosent.

T1125

PC Pad Booktop T1125 skal by på funksjonalitet som pad, bærbar og stasjonær. Tom Schmidt i Gigabytes norske samarbeidspartner Echoice, legger vekt på at modellen selges mer som et konsept enn som en enkelt datamaskin. Med på kjøpet får man nemlig en dockingenhet samt en optisk enhet som til vanlig står i selve dockingen.

Dockingen er såpass spesiell at den krever litt oppmerksomhet, og den følger også med. Det spesielle er at maskinen blir stående på høykant, med skjermen ut. Der har man integrert optisk enhet som også kan taes med på farten. Prisen for hele pakken kommer på rundt 9500 kroner.

Under panseret finner vi en Intel Core i5-470UM , på 1,33 GHz, eller 1,86 GHz ved bruk av Turbo. Skjermen er på 11,6 tommer og har en oppløsning på 1366x768 pukter. For å drive skjermen finner vi en Geforce 310M-brikke med 512 MB minne tilgjengelig, Nvidia Optimus støttes. Vekten stopper på 1,73 kg.

M1405

Designer Booktop M1405 er den andre modellen som kommer for det norske markedet. 14-tommers skjerm med en vekt på 1,65 kg er ikke helt galt. Denne modellen kommer også som en konseptpakke med alt av utstyr inkludert. Blant annet finner vi en Geforce GT240-brikke bygget inn i dockingstasjonen. Prisen for hele pakken kommer på rundt 9900 kroner.

Her finner vi Intel Celeron ULV SU2300 på 1,2 GHz, eller 1,6 GHz med Turbo. Alternativt en Intel Core2 Duo ULV SU7300 på 1,3 GHz med Turbofrekvens på 1,6 GHz. Skjermen har 1366x768 punkter.

Les også
Verdens første bærbare maskin
Les også
Innovative nett-PC-er fra Gigabyte
Les også
Gigabytes første CULV-bærbar
Les også
Gigabyte planlegger Atom-maskin
annonse

Les også