Til hovedinnhold

Nokia E70 med vingetastatur

Nokia E70 er oppfølgeren til 6820 som dukket opp på markedet for omkring ett år siden. I likhet med sin forgjenger skiller den seg ut ved å være utstyrt med et tastatur som kan vippes ut fra mobiltelefonen på begge sider, og gi deg full QWERTY-funksjonalitet.

Telefonen har fått en størrelse på 117 x 53 x 22 millimeter og veier 127 gram. Dette gjør E70 noen millimeter større og bredere enn 6820, og telefonen veier også litt mer enn sin forgjenger. Grunnen til dette er nok at telefonen har fått et kraftig spark bak spesifikasjonsmessig.

I likhet med søstermodellene E60 og E61 er også E70 en mobiltelefon rettet spesifikt mot bedriftsmarkedet. Med både 3G, EDGE og WLAN på plass ligger det i kortene at telefonen sannsynligvis vil appellere sterkt til de av oss som er mye på farten.

Detaljert skjerm

Skjermen har en oppløsning på skarpe 352 x 416 punkter og en fargedybde på 256 000 farger. Dette er den samme oppløsningen vi finner hos kameramobilen N90, og da vi testet denne kunne vi konkludere med at vi aldri før hadde sett en så skarp og veldefinert Nokia-meny.

Når mobiltelefonen er lukket vil skjermen vise vanlig portrettmodus. Om du derimot bretter ut QWERTY-tastaturet vil du få fullt landskapsmodus, noe som vil gjøre det mer oversiktelig å lese dokumenter og navigere på internett.

I likhet med Sony Ericsson P990 vil E70 bli utstyrt med Symbian OS v9.1. Du kan lese mer om endringene fra tidligere Symbian-versjoner her.

For de fotoglade er telefonen utstyrt med et kamera på 2 megapiksler. Bildene du tar lagres til telefonens interne minne på 70 MB. Her kan du også lagre musikkfiler av typen MP3 og AAC. Skal du få fullt utbytte av MP3-spilleren bør du nok gå til innkjøp av et minnekort av typen miniSD.

3G, EDGE og WLAN

E70 er godt utrustet med trådløse teknologier. Her finner du både 3G, EDGE og WLAN. Her til lands, hvor 3G-dekningen fortsatt er relativt ustabil, vil nok Nokia score høyt på at de også integrerer EDGE i telefonene sine. Sony Ericsson på sin side har nesten konsekvent utelatt EDGE i sine modeller.

Om du befinner deg innenfor 3G-dekningen kan du bruke E70 til blant annet å kikke på mobil-TV, høre radio og å surfe på nettet i 384 Kbps. Du kan også bruke telefonen som modem for den bærbare PC-en. Etterhvert som 3G-nettet skyter fart dukker det opp stadig flere tjenester.

Havner du derimot utenfor 3G-dekningen, vil du fortsatt kunne surfe på nettet i en teoretisk makshastighet på 200 Kbps takket være EDGE. Om du er riktig uheldig må du ta til takke med GPRS klasse 10, som har en nedlastingshastighet på 56,6 Kbps.

Med WLAN innabords kan du bruke E70 til å koble deg til trådløse nett hjemme, på jobben eller på flyplasser. Telefonen kommer installert med et program for IP-telefoni, noe som gjør at du kan ringe gratis over internett. Skype for Symbian skal også snart være klar for markedet.

Åpne zip-filer og les Word-dokumenter

E-post-programmet kan ta i mot og sende e-post ved hjelp av IMAP og POP3. Telefonen er også i stand til å pakke opp komprimerte zip-filer, noe som er praktisk om man får slike tilsendt i mail.

Du finner også programmer for å lese og redigere Word-, Excel-, PowerPoint-, og PDF-filer. Med blåtann på plass er det enkelt å overføre filer til datamaskinen, eller du kan koble til trådløse hodesett. Du kan også overføre filer ved hjelp av en USB-kabel eller infrarød.

Ellers er telefonen utstyrt med en haug andre funksjoner som for eksempel Push-To-Talk, Instant Messaging, trippelbånd, WAP, og avanserte talefunksjoner.

Nokia E70 vil ha en prislapp på 4000 til 5000 kroner når den dukker opp på markedet i løpet av første kvartal 2006.

(Kilde: Pressemelding fra Nokia, Mobil.se)

Les også
Nokia N90
Les også
Nokia dytter e-post
annonse