Tek.no

Nyhet

Her er Acer-mobilene

Einar Eriksen
17 Feb 2009 16:37

Acer har kjøpt opp mobilprodusenten E-ten, og vi har derfor ventet i spenning på de første mobilene fra selskapet. De ble, ikke overraskende, lansert under den pågående mobilmessen Mobile World Congress.

Acer har tidligere produsert PDA-er, så vel som PC-er, med operativsystemer fra Microsoft og E-ten har vært en produsent av smarttelefoner med Windows Mobile i bunnen. 

Det er derfor heller ikke overraskende at det er Microsoft Windows Mobile som er under panseret i Acers ferske mobilportefølje. Dessverre har ikke Acer tatt i bruk Microsofts nylanserte Windows Mobile 6.5, men holdt seg til den velkjente 6.1-versjonen.

Alle de nye mobilene er utstyrt med trykkskjermer, og toppmodellen har også et fullt qwerty-tastartur. 

Acer har lagt et eget brukergrensesnitt på toppen av Windows Mobile 6.1-menyene, for å få det mer fingervennlig. Om dette er like forseggjort som i HTCs trykkskjermmobiler gjenstår å se. Acer skriver i pressemeldingen at grensesnittet er Widget-basert, og skal gjøre det enkelt å få tilgang til programmer og kontaktlisten din.

M900 - for proffene

Toppmodellen, M900, er laget for de som vil ha full e-posttilgang på farten. Qwerty-tastaturet som skjuler seg bak skjermen sørger for at du kan skrive e-poster, lynmeldinger og tekstmeldinger i et skikkelig tempo. 

Skjermen er hele 3,8 tommer stor, altså like stor som i HTCs Touch HD, og oppløsningen er WVGA ifølge pressemeldingen. Det betyr at det er 800 piksler eller mer i bredden, og 480 piksler i høyden.

Det er ingen tvil om at disse spesifikasjonene gjør krav på at mobilen har litt størrelse. M900 veier hele 188 gram, og er rimelig ubeskjedent dimensjonert.

Uansett hvor du befinner deg, får du den raskeste internettilgangen som er tilgjenglelig. M900 har nemlig både støtte for trådløse nettverk (Wi-fi), og støtte for super-3G inntil 7,2 Mbps og Edge. 

Støtte for alle fire GSM-nett i tillegg, gjør at du kan bruke telefonen overalt i verden. 

GPS-mottaker er også på plass, men Acer nevner imidlertid ikke noe forhåndsinnstallert program for GPS-navigasjon. Dermed ser det ut som dette er noe du må kjøpe selv for å kunne navigere. 

Selv om vi snakker om en smarttelefon, har kameraet både autofokus og blits eller fotolys (ikke spesifisert). Oppløsningen er fem megapiksler.

Som nevnt er det Windows Mobile 6.1 under panseret, og det er foreløpig ukjent om denne telefonen lar seg oppgradere til nylanserte versjon 6.5 i fremtiden. 

F900 - for internettsurferen

Acer lanserer også en litt enklere modell enn M900, som stort sett bare mangler fulltastaturet mens de fleste andre spesifikasjonene er beholdt. 

I F900 er det internettsurfing som er satt i høysetet. Telefonen har fått den nye nettleseren Internet Explorer 6, som ble lansert samtidig som Windows Mobile 6.5. Det betyr at den har støtte for Java-script og Flash, og kan vise de fleste nettsider. Med en 3,8 tommer stor skjerm, kan dette fort bety en god surfeopplevelse.

Kameraet har blitt litt nedgradert i antall piksler, uten at det på noen måte trenger å ha noe å si for bildekvaliteten. Her finner du et kamera som knipser i tre megapiksler, og både autofokus og blits eller fotolys er på plass.

Det er ikke kjent om F900 vil kunne oppgraderes til Windows Mobile 6.5.

X960

X960 er en enklere modell enn de to foregående. I stedet for en gigantisk skjerm med bredskjermoppløsning, har X960 en 2,8 tommers skjerm med oppløsningen 640 x 480 piksler. 

Likevel har X960 de samme tilkoblingsmulighetene som proffmodellene, med støtte for både Wi-fi og super-3G. GPS er også på plass, noe som åpner for satellitnavigering. 

Kameraet knipser bilder i 3,2 megapiksler, og har både autofokus og blits eller fotolys.

X960 ser ikke ut til å kunne oppgraderes til den nyeste Windows Mobile-versjonen. Telefonen har nemlig ikke en fysisk start-tast, noe som er påkrevd i Windows Mobile 6.5. 

DX900

Også DX900 har fått mye av de samme spesifikasjonene som X960. Telefonen er imidlertid litt tykkere.

Dette finnes det en grunn til. DX900 har nemlig fått støtte for to SIM-kort, slik at du kan bytte mellom å bruke jobb- og privatabonnementet ditt uten å bytte SIM-kort.

DX900 har en kameraoppløsning på tre megapiksler, og stiller med både autofokus og blits eller fotolys.

(Kilde: pressemelding, engadgetmobile.com)

Les også
HTC Leo er avbildet
Les også
Nå er Windows Mobile 6.5 lansert
Les også
Bildeserie av nye Acer-mobiler
Les også
Norsk Xperia X1 i løpet av uka
annonse

Les også