Tek.no

Nyhet

Nå er det Trøndelags tur

Håvard Røste
30 Okt 2009 09:00

Siden høsten 2008 har fylke etter fylke fått slukket det gammeldagse analoge bakkenettet for TV-signaler. Nå gjenstår kun landets fem nordligste fylker – og to av dem slår følge nå til uken.

Tirsdag 3. november slås nemlig det analoge bakkenettet i Sør- og Nord-Trøndelag av. Dersom du til vanlig tar inn TV via bord- eller takantenne betyr det at du må investere i en digital dekoder (mottakerboks) eller TV med innebygd dekoder.

Eksempler på slike dekodere er Sagem ITD91 og Grundig DTR 8740.

Eksempler på flat-TV-er med innebygget digital mottager er Samsung LE40B535 og LG 50PS3000. I tillegg til TV-en trenger du også en såkalt CAM-modul (for å kunne ta inn andre kanaler enn NRK), som programkortet settes i.

I noen sjeldne tilfeller må også den eksisterende antennen byttes ut, men dersom du tar inn TV2 allerede (du har en UHF-antenne) bør det gå greit. Utendørs antenne er å anbefale, men det kan også fungere med en innendørs variant, avhengig av forholdene.

For å få tilgang på kanaler utover NRK1, NRK2, NRK3 og inntil videre TV2, må du tegne et abonnement hos RiksTV. Det blir forresten slutt på at TV2 distribueres gratis i bakkenettet fra og med 2010.

I Nordland slukker det analoge bakkenettet den 17. november og i Troms og Finnmark den 1. desember. For øvrig slukkes også det analoge nettet i hele Danmark i ett jafs denne helgen.

Følg Audiovisuelt på Twitter

Tar du inn TV via kabel eller satelitt blir du naturligvis ikke berørt av denne omleggingen.

Les mer i vår guide om det digitale bakkenettet i praksis.

(Kilde: NTV.no, DigitalTvNorge)

Les også
Må vi betale for dette?
Les også
Attenborough i HD
Les også
Godkjennes for RiksTV
Les også
Din nye TV-hverdag
Les også
Se RiksTV uten ekstern dekoder
Les også
NGT med digital-TV
Les også
Kanaltilbudet i det nye bakkenettet
Les også
Det digitale bakkenettet
annonse

Les også