Tek.no

Nyhet

Få rask oversikt over nyhetene

16 Sept 2009 08:30

Google Fast Flip er en ny tjeneste som søkegiganten tester ut. Tjenesten viser en oversikt over en rekke nyhetsnettsider i miniatyrvisning, noe som gir brukeren en rask oversikt over siste nytt. Brukeren kan så klikke på den siden som vedkommende er interessert i.

Brukeren kan bla i sidene i nettavisene via piler på høyre- og venstresiden i grensesnittet. Tjenesten har også egen søkefunksjon.

Nyhetsoppslagene som dukker opp velges automatisk av selve tjenesten, og er saker som anses å være de viktigste nyhetene i det øyeblikket, men brukeren har også muligheten til søke etter nyheter og justere tjenesten etter eget behov og interesse.

Innholdet i Google Fast Flip kan deles med andre brukere dersom de er pålogget med Google-konto. Videre har brukeren muligheten til å stemme på nyheter de liker ved å trykke på Like-knappen som dukker opp når man velger en bestemt nyhetsside.

Hvilke nettaviser er med i oversikten?

Den nye tjenesten gir i først omgang kun tilgang til nyheter fra Google sine partnere, det vil si fra nettaviser som New York Times, Washington Post, BBC, Techcrunch, Popular Mechanics, Newsweek og Technology Review. Se hele listen over partnere på denne siden. Norske aviser er altså foreløpig ikke tilgjengelige via denne tjenesten.

Google Fast Flip finner du på fastflip.googlelabs.com. Tjenesten skal også fungere med Iphone og Android. Tjenesten er foreløpig på prøvestadiet, og kun tilgjengelig i engelsk versjon.

(Kilde: Google)

Les også
Google-søkealternativer på norsk
Les også
Google bildesøk blir nyttig
Les også
Google utvikler bedre bildesøk
Les også
Google med søkealternativer
annonse