Tek.no

Nyhet

12 megapiksler fra Samsung

Pixon 12 er en trykkskjermmobil.
2 Juni 2009 12:01
Det mangler i alle fall ikke på megapiksler i den nye mobilen.

Samsung tar opp konkurransen om å lage mobiltelefoner med latterlig høy bildeoppløsning på kameraet. Denne gangen er det duket for 12 megapiksler med modellen Pixon 12.

Pixon 12, som også går under modellnavnet M8910, er en så å si tasteløs trykkskjermtelefon med en 3,1 tommers trykkskjerm. Utover kameraet skryter Samsung også av skjermen, som skal ha en kontrast på 10000:1. Oppløsningen er 800 x 480 piksler, så det bør altså være en riktig så god skjerm det her er snakk om.

Rask på internett

Pixon 12 har også fått alt av teknologi innebygget. Telefonen byr for eksempel på Edge og super-3G slik at du får de raskeste surfehastightene i mobilnettet. Når du er i nærheten av et trådløst nett kan Pixon 12 koble seg til dette siden den har Wi-fi.

Skulle du være på ville veier kan du benytte deg av den innebygde GPS-mottakeren for å finne frem. Siden kameraet står i fokus kan du selvsagt geomerke bildene du tar med telefonen.

Forseggjort kamera

Kameraet har mer ved seg enn det mange kanskje vil kalle unødvendig høy oppløsning. Du får for eksempel ekte blits, autofokus og en 28 milliteters vidvinkellinse. Det siste betyr at du kan fange et bredere motiv.

Telefonen har også en funksjon som lar deg fokusere på objekter i bevegelse. Denne vil automatisk holde fokus dersom du for eksempel skulle forsøke å ta bilde av en hund som beveger seg.

Samsung hevder videre at kameraet skal være raskt å starte opp, og at det tar rundt to sekunder fra du har knipset til bildet er lagret.

Videre byr kameraet på videoopptak i 720 x 480 pikslers oppløsning med en bildefrekvensk på 30 bilder i sekundet.

På papiret ser dette altså riktig så bra ut.

Gode mediaspesifikasjoner

Pixon 12 skal være en habil multimediatelefon, og støtter blant annet avspilling av Divx-video. Den har også innebygget Micro-USB-tilkobling, slik at du kan oveføre filer på en enkel og grei måte. Alt kan lagres på Micro-SD-minnekort, noe som nesten er nødvendig da telefonen kun har 150 MB innebygget minne.

Interessant nok ser det ut til at Samsung vil klare å få Pixon 12 på markedet før Sony Ericsson slipper sin Satio, som også har 12 megapikslers kamera. Samsung forventer nemlig å få Pixon 12 i salg allerede mot slutten av juni i Europa. Dessverre for oss nordboere har Samsung satt september som dato for i Norge.

Det skal for øvrig presisteres at Pixon 12 ikke er utstyrt med et smarttelefonoperativsystem, så en ren konkurrent til Sony Ericsson Satio er dette ikke.

Prisen er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: gsmarena.com)

Les også
Førsteinntrykk: Samsung Pixon 12
Les også
Se bilder tatt med Samsung Pixon 12
Les også
Blir Samsungs monster svindyrt?
Les også
Se Samsungs tre nye Omnia-modeller
Les også
Sony Ericssons "Idou" er lansert
Les også
Her er mobilen med skjermer som taster
Les også
Samsung S8300 Ultra Touch
Les også
Samsung M7600 Beat DJ
Les også
Samsung Omnia HD
annonse

Les også