Acer skal kjøre Moblin

På en pressekonferanse i Taipei fortalte R. C. Chang, teknologisjef hos Acer, at de skal levere en rekke PC-er med Moblin, et applikasjonslag for nett-PC-er som kjører på GNU/Linux. Moblin er fri programvare med Intel som pådriver. Både Aspire One, vanlige bærbare samt stasjonære PC-er fra Acer skal kunne leveres med Moblin.

Moblin var svært populær på Computex og en rekke produsenter, deriblant Hewlett-Packard, Asus, MSI og Hasee viste frem nett-PC-er som kjørte Suse Moblin, Xandros Moblin, Linpus Moblin, Red Flag Moblin eller Ubuntu Moblin. Acer på sin side viste frem Aspire One med Moblin kjørende. Det ble også vist et par håndholdte enheter som kjørte Moblin.

Asus viste frem sin Eee Keyboard, et tastatur med PC og LCD-skjerm innebygget direkte i tastaturet. Også denne kjørte Moblin.

Det har stormet rundt Moblin etter at versjon 2.0 beta ble lansert for et par uker siden. Enkelte har hevdet at Intel er i ferd med å bli en OS-leverandør og andre har hevdet at Intel nå går i konkurranse med Microsoft. Moblin er fortsatt i beta og tilbakemeldingen fra brukere har vært blandet. Enkelte opplever ingen problem, mens andre har store problemer. Særlig WLAN har vist seg å være en akilleshæl. Også på forumet vårt har Moblin vært et flittig diskutert, og mange er spent på når første stabile versjon lanseres.

Høydepunktene i Moblin 2.0 er

  • Visuelt rikt brukergrensesnitt
  • "Home screen"-panel med tilgang til kalender, avtaler, sist brukte filer og sanntidsoppdateringer fra dine sosiale nettverk
  • Innhold og statusoppdateringer fra Twitter og Last.fm
  • Nettleser optimalisert for nett-PC
  • En mediaavspiller som kan zoomes
  • Brukergrensesnitt for tilkoblingsbehandling

Ønsker du selv å teste Moblin, kan du laste ned en "live-CD" her, som lar deg teste uten å måtte installere noe.

(Kilder: Yahoo Tech News og moblin.org)

Les også
Mange velger Linux på nett-PC-er
Les også
Planlegger syltynn bærbar
Les også
Acer selger mer, men tjener mindre
Les også
Android på vanlig PC
Les også
Raskere Linux-boot
Les også
Moblin 2.0 er betaklar
Les også
Chrome for Ubuntu
Les også
Programmer til Linux
Les også
Mandriva og Turbolinux lager ny distro
annonse