Til hovedinnhold

Samsung lanserer MP3-spillere

Samsung er en av verdens tyngste produsenter innen både hjemmelektronikk, skjermer og flash-minne. Nå har selskapet

i likhet med andre

bestemt seg for å trekke på disse åpenbare fordelene og kaste seg på MP3-bølgen med full styrke. Derfor lanserer Samsung nå en hel serie av MP3-spillere i alle former og fasonger. Samsung har også

tidligere vært på markedet

med MP3-spillere under "Yepp"-navnet, men det virker å være først nå at selskapet satser for fullt.

- På MP3-markedet finnes det flere nisjeaktører. Vår lansering er en av de bredeste fra en større produsent av hjemmeelektronikk, forklarer Stefan Sundin, "MP3-sjef" hos Samsung.

Yepp-navnet er garantert klekket ut i et hemmelig koreansk laboratorium, uten at noen har ofret så mye som en tanke på hva det betyr i de nordiske landene. Men Yeppda, det fungerer sikkert godt for det.

Samsungs første spiller i Yepp-serien blir Yepp Sports, eller YP-60. Spilleren er spesiallaget for de mest fanatiske kaloribrennerne i blant oss, og kommer derfor med armbånd til treningsøkten - komplett med pulsmåler, stoppeklokke og "kalorikalkulator". Sistnevnte er visstnok såpass smart at den klarer å regne ut hvor mange kalorier du har brent ved å lese av pulsen før og etter en økt. Størrelsen er på skarve 39 x 93 x 17 milimeter.

Sport-spilleren har ellers 256 MB flashminne, spilletid på 15 timer med oppladbart batteri, innebygd FM-radio og støtte for både Ogg, MP3- og Microsoft-formater.

YP-60 kommer om noen uker - i løpet av juni, og vil koste 2790 SEK, eller rundt 2500 norske kroner.

Andre spillere
Resten av serien ble så vidt beskrevet i en samlet pressemelding, som vi kortfattet gjengir her:

  • YP-T5 blir den minste spilleren. Den kommer med metallfinish, 256 MB minne og innebygd radio.
  • YP-55 får SRS WOW surround. I tillegg får den mikrofon og får "rundede former" med børstet metall og detaljer i blått.
  • YP-780 får også børstet metall, nærmere bestemt aluminium, og "trykkfølsom skjerm" - selv om de ser ut som om det bare er gjennomsiktige knapper på bildet over. I tillegg kommer den med bakgrunnsbelysning.
  • >
  • YH-920 blir storebroren i serien, med 20 gigabyte harddisk og "ekstra stort" display som scroller titler og artistnavn. Legg også merke til Napster-logoen på bildet fra Samsung - kan det være snakk om et mulig samarbeid for å bli en motvekt mot iTunes/iPod?

MP3-spillerne kommer alle i løpet av juni, og vil koste fra 1500 til 4500 svenske, eller rundt 1300 til 4000 norske kroner.

Det ser ikke ut som om Samsung Sverige har oppdatert hjemmesidene sine enda.

(Kilder: Samsung Sverige, The Mac Observer)

annonse