Til hovedinnhold

Fermi blir neppe tilgjengelig ved lansering

Det er ikke ofte at en kommende grafikkprosessor får like mye oppmerksomhet som det Nvidia nå opplever med Fermi. Strengt tatt er Fermi en hel arkitektur, og den er planlagt brukt i en rekke produkter. Det er kanskje også kjernen til hvorfor man nå regner med at det blir lite av Fermi-baserte produkter ved lansering.

Nvidia har planlagt å starte opp salget av Geforce GTX 400-serien samt flere andre produkter en gang i første kvartal i det finansielle året 2011, hvilket startet 1. februar i år. God tilgjengelighet ventes dog ikke før i andre kvartal i det finansielle året 2011, hvilket starter 1. mai. Jen-Hsun Huang, Nvidias CEO, uttaler at de satser i flere prisgrupper og at Geforce Quadro og Tesla også får nyte godt av Fermi. I tillegg forventer han, naturlig nok, at 2. kvartal blir en god del mer spennende enn hva det har vært i årene som har gått.

Fokus i første omgang blir som vanlig på entusiastene, ettersom det er de som etterspør ny funksjonalitet i en helt annen grad enn brukerne av budsjett- og mellomklassekort. Hvor lang tid overgangen vil ta avhenger også av TSMCs produksjonskapasitet, som jo har hatt litt problemer i det siste.

En ting er i alle fall sikkert. På årets Cebit, som starter om en drøy uke, skal vi speide med lys og lykter etter skjermkort som lukter av Fermi.

(Kilde: X-bit Labs)

annonse