- Blackberry blir ingen suksess

I går fortalte vi at Blackberry er i ferd med å innta det norske bedriftsmarkedet. Men teleanalytiker John Strand har ingen tro på at Blackberry vil bli en suksess i Norge. Årsaken er i følge Computerworld Microsoft.

- RIM har vært like gode på å markedsføre seg i USA og Storbritannia som Microsoft har vært dårlige. Men det betyr ikke at Blackberry behøver å bli et ikon for mobil e-post i Norge, sier Strand til Computerworld.

I USA har Blackberry-enhetene blitt så avhengighetsskapende at de har fått tilnavnet "Crackberry".

Med en Blackberry-enhet i lomma er du hele tiden oppkoblet mot internett, oftest direkte mot bedriftens e-postserver. Dermed kan du motta e-posten din rett til telefonen uten å måtte koble deg opp og logge inn først. Du kan lese mer om mulighetene til Blackberry i saken "Nå kan du bruke Blackberry i Norge".

- Blackberry overflødig
Men skal vi tro John Strand, vil Blackberry altså ikke bli noen suksess i Norge. Han mener at det allerede finnes så mange epost-tilbud til norske bedrifter av Blackberry blir overflødig.

- Du trenger bare en Exchange-server og Windows XP Service Pack 2, så kan du sette opp mobil epost som en pushtjeneste. Dessuten selger mobiltelefoner med Windows veldig bra i Norge, mener Strand.

Han henviser også til det danske bedriftsmarkedet, hvor Blackberry ble introdusert for ett år siden. - Det har ikke akkurat tatt av, sier han.

I Norge er Trigcom det første selskapet som leverer Blackberry-løsninger til bedrifter. Helge Birkeland, administrerende direktør i Trigcom, har klokketro på at Blackberry blir en suksess i Norge.

– At Blackberry har blitt så populært skyldes i stor grad at løsningen er mye mer funksjonell og brukervennlig enn andre alternativer på markedet. I tillegg er det ingen andre løsninger som kan måle seg med systemet når det kommer til sikkerhet. I Amerika bruker for eksempel både FBI og presidenten Blackberry, fortalte presseansvarlig i Trigcom, Tom Bøe til Amobil i går.

(Kilder: Computerworld, Trigcom)

Les også
Blackberry mest populært hos bedriftene
Les også
Nå kan du bruke Blackberry i Norge
Les også
Dytter e-posten din for 149 kr / mnd
Les også
Gmail blir mobilt
annonse