Til hovedinnhold

Mobilen kan bli den nye DVD-spilleren

Foto: Istockphoto.com

Texas Instruments leverer stadig kraftigere prosessor for mobiltelefoner, og på 3GSM kunne selskapet demonstrere teknologi som har potensial til å gravlegge dagens DVD-spillere.

Den nyeste grafikkprosessoren fra Texas Instruments skal nemlig kunne spille av videoklipp med en oppløsning på opp til 1280 x 768 punkter, altså HD-kvalitet. Selskapet skal lansere prosessoren allerede til neste år.

Selv om mobilskjermer etterhvert kommer til å få høy nok oppløsning til å kunne spille av klipp i HD-kvalitet, er det imidlertid begrenset hvor god filmopplevelse du kan få på en mobiltelefon.

Erstatter DVD-spilleren?
Det som er mer interessant er mulighetene som åpner seg ved å koble mobiltelefonen til TV-en i stua.

Mobiltelefoner i dag har riktignok sjelden kapasitet til å lagre en hel DVD-film i minnet, men det er flere faktorer som i nær fremtid kan løse dette problemet.

For det første så har vi sett en eksplosiv utvikling i minnekortmarkedet de siste årene, og det settes stadig nye kapasitetsrekorder, og selv små microSD-kort kommer med kapasiteter på opp til 4 GB. Dersom denne utviklingen fortsetter, noe alt tyder på, så er det ikke lenge til vi får se minnekort med mer enn nok plass til både én og to DVD-filmer.

Utviklingen innenfor mobilt internett er også veldig relevant i denne sammenhengen. Vi får allerede i løpet av året se HSDPA-nettverket, som er ti ganger raskere enn dagens 3G-nett. Det er altså ikke usannsynlig at du kan streame video direkte fra internett og til TV-en, via mobiltelefonen. Eventuelt kan du koble telefonen på bredbåndslinjen i huset via wi-fi.

Det er allerede kjent at Apple bygger på en ny tjeneste som lar deg kjøpe nedlastbare filmer, på samme måte som du i dag kan kjøpe musikk med iTunes. Det er ingen grunn til å tro at Apple blir alene om å tilby videosalg eller utleie på internett. At vi i fremtiden bruker slike tjenester via mobiltelefonen, istedenfor å spasere til den lokale videosjappa, er ikke umulig.

(Kilder: Engadget, Texas Instruments)

annonse