Til hovedinnhold

Ikea testet bonusordning med Google Maps

Jo lengre du kjører for å komme til butikken, desto mer får du.

Ikeas gigantiske møbelbutikker er som oftest plassert langt unna bykjerner, og det kan ta lang tid å kjøre til.

Nå har det svenske selskapet testet ut en løsning som belønnet de som tok turen til butikken, med stadig økende bonus for de som har reist lengst. Det melder Engadget.

Det nye prøveprosjektet kalles «Buy with your time», hvor kunder rett og slett fikk en verdikupong basert på hvor langt de hadde reist for å komme til butikken.

Bruker Google Maps-data

For å kunne finne ut av hvor langt kundene hadde kjørt for å komme til butikken var de nødt til å bruke Google Maps, og den innebygde Timeline-funksjonen i appen. Timeline holder oversikt over rutene du kjører hver eneste dag, og tanken var at du skal vise frem oversikten til en Ikea-ansatt, som vil se hvor lang tid det tok for deg å komme til butikken. Dette blir deretter konvertert til penger du kan bruke i butikken.

Ifølge informasjonsplakaten Ikea la ut vil selv en fem minutters kjøretur være nok til en gratis vegetarpølse, mens en tur på 49 minutter er nok til et gratis Lack-bord. Kjører du i én time og 55 minutter er det nok til en gratis Billy-bokhylle.

49 minutter kjøretur var nok til et Lack-bord.
Les også
Nå fornyes hele Google Maps

Testet i Dubai

Hele «Buy With Your Time»-konseptet var en del av lanseringen av Ikeas andre butikk utenfor Dubai. Det er derfor foreløpig bare testet ut for kunder i Dubai, hvor de fikk utbetalt 105 AED for hver time de kjørte til butikken, som utgjør omtrent 265 norske kroner. De merket også møbler og produkter med en «tidsverdi» som viste hvor mye produktene kostet i tid, i tillegg til vanlige penger.

Det er fortsatt ikke sagt noe om løsningen er tenkt andre steder utenfor Dubai, og heller ikke noe om varigheten. Vi har kontaktet Ikea Norge for svar.

Les også
Ikea sliter med å dekke etterspørselen etter sine smarte rullegardiner
annonse