Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Ikea Trådfri får en halvsmart smartknapp

Gjør det enkelt: Ikeas nye snarveisknapp er ukomplisert.

Fra sin relativt spede begynnelse har Ikeas smarthjemsløsning Trådfri blitt stadig bedre, og i vår store samletest av smartlys tidligere i år dro også svenskene hjem med et saftig «Anbefalt»-merke i ryggsekken.

Nå ser det ut til at Ikea tar nok et skritt i riktig retning. Home smart (eller Trådfri)-appen har nettopp fått en oppdatering der løsningen går bort fra sine litt vage «stemninger» og over til «scener», som er mer i tråd med hva visse lignende løsninger benytter seg av.

I tillegg har Ikea snekret sammen en fysisk knapp som kun har én oppgave, nemlig å slå av og på én bestemt scene.

Lysbryter for viderekomne

En slik snarveisknapp vil omtrent være som en trådløs lysbryter, men ved å knytte den opp mot en scene i stedet for ett eller flere lys, vil den naturligvis være mer fleksibel.

En scene vil jo kunne programmeres til mer enn å regulere lyset. Den vil også samtidig kunne styre slikt som rullegardiner og hva som kommer ut av visse høyttalere (som Sonos).

Dessuten er det langt enklere å omprogrammere en scene i appen enn å programmere en knapp på nytt.

Rent fysisk vil knappen i stor grad ligne på Ikeas andre enkle trådløse brytere. I tillegg vil den ha et avtagbart deksel og komme med et fåtall forhåndsillustrerte klistrelapper – alternativt kan du skrive på eller tegne din egen.

Fra Ikea får vi vite at knappen kun har ett klikk – for å slå scenen av og på – og derfor kan den også bare linkes til én scene av gangen.

Oppdatert: Det viser seg at knappen kun kan aktivere en scene, ikke også deaktivere den. Altså må det to slike knapper til for å slå noe både på og av.

Knappen blir uansett et alternativ til å måtte åpne appen eller gi en talekommando for å aktivere en scene. Vi ser for oss at dette ofte kan være å foretrekke, blant annet på tidlige morgener når både munnen og hodet er fullt av ull.

IKEA Trådfri Shortcut Button
IKEA Trådfri Shortcut Button

I butikken før jul

I skrivende stund er knappen ennå ikke tilgjengelig på de norske Ikea-nettsidene, men de skal visst straks være på vei ut i butikkene. Ifølge Ikea i Norge bør de være på plass i uke 50 eller 51 – litt ulikt mellom varehusene.

For ordens skyld nevner vi at uke 50 begynner mandag den 7. desember.

Prisen for én snarveisknapp vil ligge på 99 kroner.

Les også
Nanoleaf Canvas og Nanoleaf Shapes – Hexagons: Paneler som virkelig lyser opp tilværelsen
annonse