Til hovedinnhold

SanDisk bytter navn til Western Digital GK

Fra første januar 2021 bytter japanske SanDisk Corporation navn til Western Digital GK, ifølge en kort pressemelding (via TechPowerUp).

Lagringsminnespesialisten SanDisk er per i dag allerede en del av lagringsgiganten Western Digital, men har siden oppkjøpet i 2016 fått operere under sitt eget varemerke.

Samtidig har SanDisk hjulpet Western Digital – som opprinnelig kun drev med mekaniske harddisker – over til et lagringsmarked som også i stor grad inkluderer SSD-er.

Les også
Western Digital slipper nye lagringsløsninger for spillere

Det har vært det sterke merkenavnet som skal ha latt SanDisk få holde på under sitt eget navn. Mens WD-navnet har vært mer innarbeidet for folk som er opptatt av komponenter og kanskje bygger PC-en selv, har SanDisk vært mer kjent for folk som skal plukke opp et produkt i butikken.

Dette har ført til noen spesielle avgjørelser, som vi så da vi for noen år siden testet SSD-er fra SanDisk og Western Digital. Det viste seg at SSD-ene fra disse to var identiske, bortsett fra klistremerket utenpå. Samtidig kostet SSD-en fra SanDisk gjerne litt mer i butikkene.

Ukjent fremtid for merkenavnet

Den korte pressemeldingen sier lite om hva som fremover kommer til å skje med SanDisk-merkenavnet. Det kan jo virke litt merkelig å lage produkter med et produsentnavn som ikke lenger finnes.

Mange sverger til minnekort fra SanDisk.

Men mens vi kan se for oss at Western Digital-navnet vil kunne ta over helt i det vanlige SSD-markedet, er det også slik at SanDisk stadig er et sterkt merkenavn, og da spesielt i hylla med SD-minnekort. Her er også WD helt fraværende per i dag.

Vi skal derfor ikke se bort fra at SanDisk som merkenavn kommer til å holde koken i mange år fremover, men det gjenstår altså å se.

Les også
Dette betyr tallene og merkene på minnekortet
annonse