Tek.no

Nyhet

Nå har produksjonen av Polestar 2 startet

Coronaviruset er såpass på tilbaketog i Kina at Polestar har startet produksjonen av Polestar 2.
Polestar
24 Mar 2020 14:42

Polestar varsler at produksjonen av Polestar 2 offisielt har startet på fabrikken i Luqiao i Kina.

– Verden står overfor enorme omveltninger i møte med coronaviruspandemien. Vi starter produksjonen nå under disse utfordrende omstendighetene – med fokus på helsen og sikkerheten til våre ansatte, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath i en melding.

Dermed ligger det an til at Polestar skal klare å overholde lovnadene om kundeleveringer i løpet av sommeren, som de senest lørdag fastholdt overfor Tek.no at de ville.

Fabrikken i Luqiao eies av Zheijiang Geely Holding og drives av Volvo Cars. Det mener Ingenlath betyr at Polestar 2 vil lanseres med «høye bygge- og kvalitetsstandarder helt fra starten av».

Polestar 2.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Fastback

Polestar 2 er det Polestar kaller en «fastback» – ikke helt like høyreist som en SUV, men hakket mer sporty enn en stasjonsvogn. Versjonen som skal produseres i første produksjonsår kommer med en motor på 300 kilowatt (408 hestekrefter), 660 Nm dreiemoment og firehjulsdrift. Batteripakken er på 78 kWh, noe som skal gi en rekkevidde etter WLTP på inntil 470 kilometer.

Da vi kjørte en preproduksjonsversjon av bilen på Volvos testbane utenfor Gøteborg tidligere i år, konstaterte vi at den fremstår som en god mellomting mellom sportslig og praktisk. Det typiske elbilrykket er definitivt på plass, og Polestar har jobbet godt med hvordan bilen oppfører seg på veien.

Må de øke prisen?

Et spenningsmoment er om Polestar blir i stand til å holde den norske prisen på nåværende nivå fremover, med tanke på at kronekursen har blitt såpass mye svakere på kort tid. Sammenliknet med prisen i andre europeiske land er allerede Polestar 2 dessuten priset svært gunstig i Norge.

Kommunikasjonssjef Brent Ellis sa til Tek.no før helgen at han ikke «kjenner til» at det vil komme noen prisøkninger, men lovet å ta kontakt om det skulle komme en annen beskjed. Det norske markedet er utvilsomt viktig for Polestar - to av tre reservasjoner i verden kommer nemlig fra Norge.

Enn så lenge starter Polestar 2 på 469.000 kroner. En versjon utstyrt med alt man kan velge, inkludert vinterhjul og Performance-pakke, koster drøye 611.000 kroner.

Fortsatt oppgis levering i august for nye bestillinger.

annonse

Les også