Tek.no

Nyhet

Snart kan du slippe gigantiske «svar alle»-e-poster

Niklas Plikk, Tek.no
11 Mai 2020 14:40

Hvis du jobber i en stor bedrift har du sikkert fått din andel av e-poster sendt ut til hele selskapet, som det ikke er meningen at noen skal svare på. For eksempel når den øverste sjefen har en beskjed alle må vite om.

Men ikke alle skjønner at en e-post ikke trengs å svares på, og i hvert fall ikke svares til alle. Så da trykker de på «svar alle»-knappen, og sender en e-post til hele selskapet. Så begynner enda en person å svare, og plutselig er ballen i gang. Før du vet ordet av det har du innboksen full av e-poster du gjerne kunne vært foruten.

Dette skal Microsoft ha satt en stopper for. De har nå en funksjon i Exchange som beskytter Office 365-brukere over hele verden fra det The Verge omtaler som «Reply Allpocalypse».

Bare for store selskaper

Den nye funksjonen vil i første omgang være tilgjengelig i virkelig store selskaper, for å se om den fungerer som den skal. Den vil trigges hvis det er mer enn 10 «svar alle»-meldinger sendt til over 5000 mennesker innen én time. Skulle det skje vil systemet blokkere følgende svar i fire timer, og varsle brukerne om å roe seg ned.

Slik ser beskjeden ut:

Fungerer funksjonen som den skal planlegger Microsoft å gjøre den tilgjengelig for mindre selskaper også, og la administratorer bestemme selv hvor hyppig og streng den skal være.

Hva er din beste «svar alle»-historie? Hør gjerne fra deg i kommentarfeltet nedenfor!

annonse

Les også