Til hovedinnhold

Møller beklager etter mer app-trøbbel for Audi-eiere

Mange misfornøyde bileiere sliter med applikasjonen tilknyttet bilen sin.

Eiere av Audis e-tron er blant dem som har klaget over nedetid og feil i den tilhørende appen.

– Det har dessvere vært nedetid for Audi connect-tjenesten vår i det siste, og vi er kjent med at dette har vært utfordring for en andel kunder også i dag, opplyser Øyvind Rognlien Skovli i Audi-importør Harald A. Møller.

I starten av november skrev Tek.no om de tekniske problemene som medførte en klagestorm både på Facebook og i andre fora.

Da hevdet Møller at problemene skulle være fikset, men i ettertid har det kommet mange tilbakemeldinger på at dette ikke er tilfelle.

– Vi beklager til de kundene som er berørt, og vil samtidig understreke at vi fortløpende jobber med fabrikken for å få saken løst for samtlige kunder så snart som mulig, forteller Rognlien Skovli.

Påvirker flere bileiere

Da Tek.no først omtalte saken kom det mange tilbakemeldinger fra kunder som har andre biler fra Volkswagen Group, som belyst i denne kommentaren, også sliter med tekniske problemer.

– Status for andre merker har jeg ikke, men Connect-tjenesten leveres på plattformer som server flere merker. Derfor kan nedetid påvirke flere merker, svarer Rognlien Skovli.

Også kunder med BMW Connected melder om feil og problemer i appen.

– Jeg er ikke kjent med «nedetid», men det kan selvsagt være feil jeg ikke er kjent med, svarer kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby, som understreker at han skal undersøke saken nærmere.

BMW: Bildet er fra lanseringen av el-bilen BMW Vision iNEXT i Los Angeles i fjor.

Klagestorm

Tidligere har Tek.no skrevet om stor frustrasjon blant Audi-eiere da applikasjonen som skulle forhåndsvarme bilen ikke virket.

«Er såååååååå drittlei!!!! Minusgrader og isete bil», skriver et medlem av Facebook-gruppen «Audi e-Tron Owners Norway».

«Har også blitt bedt om å ta screenshot av alle feilmeldingene, men de kommer og går hele tida. Kan ikke stoppe langs veien hver 10 km. Begynner å bli drittlei av bilen.» skriver en annen.

«...i praksis blir vi nå ulønnede Beta testere. All denne dritten her skulle de ansvarlige ha sett og fikset for lenge siden.» er en annen kommentar.

Tek.no har vært i kontakt med en eier av en Audi e-tron.

– Tusenvis av nordmenn har kjøpt denne. Veldig mange av de har valgt en funksjon som gjør at du kan forvarme bilen via en app. Den appen fungerer ikke. Det er ikke så gøy å ha kjøpt bil til nesten én million kroner og måtte stå og skrape is fra ruta, skriver han i en e-post.

annonse