Til hovedinnhold

Her er Blackberry Bold

Rammen er laget i metall. (Klikk for større bilde)
På siden finner du 3,5 mm minijack og USB-tilkobling.

Kanadiske RIM lanserte i dag det siste tilskuddet til Blackberry-familien, Blackberry 9000 Bold. Den nye telefonen har lenge sirkulert i ryktesfæren, etter at Vodafones 2008-planer ble lekket ut i januar.

Wi-Fi og super-3G

Den nye telefonen har blitt rikt utstyrt med tidsriktige spesifikasjoner. Her finner vi Wi-Fi, AGPS, og super-3G.

I tillegg har telefonen 1 GB innebygget minne og støtte for Micro-SDHC-minnekort på inntil 16 GB. Det innebygde minnet er kryptert, slik at forretningsbrukere skal være sikre på at sensitiv informasjon ikke faller på feil hender.

Nytt operativsystem

I tillegg til ny telefon er også operativsystemet en nyhet i seg selv. Bold kjører Blackberry OS 4.6, som tidligere har blitt lekket ut. Det nye systemet skal ifølge PC Mag være forholdsvis likt tidligere utgaver av operativsystemet, men by på en rekke 3D-detaljer.

Skjermen er i bredformat, og har 480 x 320 pikslers oppløsning, noe som ifølge RIM skal gi svært skarpe bilder. I motsetning til hva ryktene tidligere har antydet har telefonen ikke trykkskjerm.

Som alle andre Blackberry-telefoner har Bold et fullt tastatur. For å navigere rundt i menyene bruker du en styrekule, slik som på blant andre Blackberry Curve.

Hele nettet

E-post er som vanlig selve hovedfunksjonen, og den nye telefonen kan vise HTML-formatert mail med bilder, slik som du er vant til fra PC-en. Dette gjelder for øvrig også nettleseren, som viser nettsider "desktop style", slik som PC-nettlesere.

Telefonen føles ifølge PC Mag, som allerede har fått prøve den, solid. Rammen er i metall, og baksiden av telefonen er i imitert lær. Bakdekselet kan for øvrig skiftes ut med andre farger.

Geomerking

Kameraet kan nå ta opp video i 480 x 320 pikslers oppløsning, slik at du får fullskjermsvideo på telefonen. Geomerking av bilder er også på plass, slik at du kan merke bildene med GPS-posisjon og dermed vise dem i et kart. Kameraet kan ta bilder i 2 megapikslers oppløsning, og har fotolys.

På spesifikasjonslisten finner vi også 3,5 mm minijack, slik at du kan koble til vanlige stereohodesett, og støtte for kodekene MP3, WMA, AAC, Divx og WMV3. Dermed ser Bold ut til å være en grei underholdningsmobil når du ikke leser e-post.

Blackberry Bold skal komme i salg i løpet av sommeren, men når den dukker opp i Norge er ikke kjent. Prisen er heller ikke offentliggjort, men flere nettsteder tipper et sted mellom 300 og 500 dollar (1500 til 2500 kroner) med abonnement.

(Kilder: Pressemelding, BGR.com, Pcmag.com)

annonse