Til hovedinnhold

Catalyst 9.3 til Linux

Radeon 1950XT vil ikke lenger motta driveroppdateringer etter Catalyst 9.3

Catalyst 9.3, den nyeste driverpakken fra AMD, er nå tilgjengelig for Linux. Dette er den siste utgaven som inneholder støtte for skjermkort eldre enn HD2000-serien, og mange hadde derfor håpet på støtte for X-server 1.6 og 2.6.29 versjonen av Linux-kjernen, da dette ville øke levetiden for denne driverpakken betraktelig. Denne støtten er dessverre ikke på plass.

Noe som derimot er på plass er kraftig forbedret støtte for 3D-vindusbehandlere som Kwin (KDE 4) og Compiz. Slike vindusbehandlere skal nå fungere langt bedre med skjermkort fra AMD, og forskjellen mellom Catalyst 9.3 og 9.2 sammenlignes med forskjellen mellom natt og dag. For dem som ikke bryr seg stort om 3D-effekter på skrivebordet, så er det selvfølgelig andre nyheter i Catalyst 9.3:

  • Støtte for Randr 1.2 (Rotate and Resize) og Crossfire på X2-type skjermkort.
  • Mulighet for å endre fargetemperatur, overscan, HDMI innstillinger og mye mer gjennom Catalyst Control Center.
  • Akselerert OpenGL støtte når du roterer skjermen med Randr.
  • Og flere feilrettinger.

Du kan finne mer informasjon om Catalyst 9.3 i lanseringsnotatene.

Tilgjengelighet

Som vanlig anbefaler vi i Hardware at du venter til driveren er tilgjengelig i din distribusjons pakkebrønn, men hvis du vil laste den ned på egenhånd finner du den her.

Catalyst 9.3 er som sagt den siste driverpakken med støtte for skjermkort eldre enn HD2000-serien. De fleste distribusjoner vil mest sannsynlig derfor gå over til å bruke de frie skjermkortdriverne til AMD for eldre skjermkort, mens Catalyst vil bli tilbudt for brukere av nye skjermkort. Brukere av Ubuntu 9.04, som lanseres 23. april, vil oppleve dette.

(Kilde AMD)

annonse