Til hovedinnhold

Endringer for Nvidia

Nvidia har som de fleste andre fått merke finanskrisen på kroppen. Tallene for siste kvartal 2008 viser en nedgang på 47 prosent i forhold til tredje kvartal. Med tanke på at fjerde kvartal som regel er det beste er dette dystre tall. Tidligere hadde skjermkortprodusentene gjerne lager av kort som skulle vare i flere måneder, nå kjøper de vesentlig mindre.

Til tross for de begredelige tallene har Nvidia slettes ingen planer om å senke prisene noe særlig for å bedre kunne konkurrere mot AMD. Noen priskrig er i alle fall utelukket hvis vi skal tro Nvidia.

Tradisjonelt har Nvidia selv stått for produksjonen av de dyrere skjermkortene, som de så har solgt komplette til de selskapene som vi tradisjonelt kaller skjermkortprodusenter. Disse har så fått på egne klistremerker med produsentenes logoer. Bra for Nvidia, men synd for dem som ønsket å lage entusiastkort som skilte seg ut.

Nå tyder ting på at Nvidia vil starte opp med salg av løse grafikkprosessorer i entusiastklassen. Både Geforce GTX 260 og GTX 285 skal være frigjort til salg i løsvekt. Skal vi anta at dette er et forsøk på å få opp salget?

(Kilder: Expreviewa og Fudzilla)

annonse