Norwegian satser på mobilt bredbånd

I slutten av november åpner Norwegian sitt mobilnett, under navnet Call Norwegian. Selskapet vil imidlertid ikke ha lav pris som sin egenhet, og Norwegian anser ikke engang mobiltelefoni som den viktigste tjenesten.

Mobilt bredbånd - på land og i lufta

– Vi skal ikke selge ringeminutter for 19 øre, det overlater vi til andre, men vi skal ha faste priser som oppleves som rimelige, sier Hans-Petter Aanby, ansvarlig for utbygging av Call Norwegians mobilnett, til Teleavisen.

I stedet vil selskapet satse på å levere skikkelig mobilt bredbånd. Det er nemlig dette de reisende har mest bruk for, ifølge Aanby.

Mobilen brukes til innsjekking

Når du har bestilt billetter, skal du kunne få tilsendt en strekkode rett til mobilen. Når du senere skal sjekke inn, skal du kunne legge mobilskjermen mot innsjekkingsautomaten. Da får du tilsendt informasjon som bestillingskode tilbake til mobilen din.

Senere kan du bruke samme kode til å logge deg på det trådløse nettverket på flyplassen. Dersom du har kjøpt fullprisbilletter vil dette være gratis.

Selskapet vil både tilby internett gjennom mobilnettet (3G) og over trådløst nettverk på flyplassene. For trådløse nettverk på norske flyplasser som Gardemoen, har selskapet avtale med Avinor. Utenfor Norge ser selskapet for seg andre partnere, som The Cloud.

Storsatsing på mobilportal

Call Norwegian satser også stort på en ny mobilportal, og vil samarbeide med leverandører av nyhetstjenester, reiselivsinformasjon, TV og radio, musikk, video og lignende, ifølge Teleavisen.

Her har selskapet som mål å gjøre portalen like populær på mobilen som Startsiden.no har vært på PC-en. Selskapet har videre ambisjoner om å gjøre portalen nyttig og underholdende, og at den ikke bare skal brukes av Norwegian-kunder.

Wi-fi i cabinen

Ombord på flyene vil det også være satt opp et trådløst nettverk som er internt for det flyet. Det meste av innholdet skal være hentet inn på flyet på forhånd, men det vil foregå videre kommunikasjon via satelitt.

Vanlig mobiltelefoni og mulighet til å surfe fritt på internett vil ikke lanseres med det første, men Aanby sier at de vil se nærmere på hva som etterspørres.

(Kilde: Teleavisen)

Les også
Bredbånd på norske flygninger til høsten
Les også
Selger Netcom-bredbånd til halv pris
Les også
Slutt på fri nedlasting?
Les også
Åpner 3G-nett i Nord-Korea
Les også
Kjører 3G på 900 MHz
Les også
Nå blir mobilnettene raskere
annonse