Flere satser på kameramobiler

Denne telefonen har optikk fra Pentax.

Mobilprodusentene har lenge konsentrert seg om å gjøre trykkskjermfunksjonaliteten i mobilene sine så god som mulig, mens kamerafunksjonaliteten tilsynelatende har vært nedprioritert. Nå ser det ut som mobilkameraet igjen er i vinden, og stadig flere kameraprodusenter involveres.

For kort tid siden dukket det opp informasjon om en Lumix-telefon fra Panasonic. Lumix er stempelet Panasonic bruker på sine kompaktkameraer. Nå ser det ut som Pentax og Olympus også snuser på mobilmarkedet, på hver sin måte.

LG med optisk zoom

LG annonserte i går kveld, norsk tid, at de har en avtale med optikkselskapet Pentax for å lage den nye kameratelefonen L-03C. Telefonen har et 12,1 megapikslers kamera med en linse laget av Pentax. Denne linsen har tre ganger optisk zoom, altså ikke digital zoom der bildet egentlig bare beskjæres. Blenderåpningen er oppgitt til f/3.6-5.5.

En xenon-blits er på plass kamerasiden av telefonen, noe som erfaringsmessig lyser opp bilder bedre enn LED-fotolysene. ISO-verdien kan justeres helt opp til 3200, slik at du får skikkelig støyfylte men lyse bilder når det er mørkt og blitsen ikke strekker til.

Videofunksjonen kan gjøre opptak i 720p-oppløsning, lik andre telefoner som har ekstra fokus på kamera. Ellers skal telefonen stille med Wi-Fi, Bluetooth og 3G.

Men kommer den til Norge?

Ingenting tyder på det, og det er lite sannsynlig. Telefonen dukker opp i Japan i løpet av januar 2011.

Olympus vil kjøpe mobilselskap

I mellomtiden snuser kameraprodusenten Olympus på selskapet ITX Corp, som driver med salg av mobiltelefoner. Olympus eier allerede 82,07 prosent av aksjene i selskapet, men ønsker å gjøre ITX Corp til en heleid datterselskap.

Det innbyr selvsagt til spekulasjoner om hvorvidt Olympus ønsker å lage telefoner og bruke ITX Corp i den sammenhengen. Isåfall er det selvsagt nærliggende å tro at mobilkameraet blir satt i høysetet, ettersom det er her Olympus har erfaring og fotfeste i markedet fra før.

Les også vår test av kameramobiler »

(Kilder: nikkei.com, engadget.com)

Les også
Stor samletest av kameramobiler
Les også
Panasonic skal lage Lumix-telefon
annonse