Til hovedinnhold

Samsung lufter OLED

Tidlig utgave av 40" OLED fra Samsung
(Bilde: Samsung)

Samsung viste nylig frem sitt veikart for OLED-skjermer, som gir gode indikasjoner om hva vi har i vente i dette markedet. Selskapet har beregnet seg frem til at OLED-markedet vil være på 3,7 milliarder amerikanske dollar, eller 22 milliarder norske kroner, allerede i 2010.

OLED (Organic Light-Emitting Diode) er en skjermtype som selv utstråler lys, slik at dagens bakgrunnsbelysning blir unødvendig. Teknologien er ventet å ta over for LCD, ettersom OLED muliggjør et lavere effektforbruk og tynnere og lettere skjermer - i tillegg til bedre bildekvalitet.

Løpet for å få en god bit av den milliardstore kaken har for lengst begynt, og vi ser stadig nye produkter fra de store aktørene i markedet. Sony lanserte nylig en 11-tommer, mens Toshiba slipper en 30-tommer i 2009.

Samsungs veikart forteller oss at selskapet venter å ha OLED-skjermer på 14-15,4 tommer i 2009, med 21-23-tommere raskt etter. Innen 2010 skal skjermer på 40-42 tommer være klare for levering.

Det er imidlertid trolig at vi må vente enda litt lenger før vi ser teknologien her til lands, iallefall til priser overkommelig for den vanlige forbruker. Markedet i Japan, resten av Asia og USA kommer som vanlig først.

Et foto av veikartet Samsung viste frem, kan sees hos DailyTech.

(Kilde: DailyTech)

annonse