Xcute er slankest

Den taiwanske produsenten Xcute kunne i fjor høst slippe sin første mobiltelefon på det norske markedet. Modellen, ved navn DV1, var den første hit til lands med 3,2 megapikslers kamera og mulighet til å ta opp video i VGA-oppløsning. Vi ble meget imponert over kameraet da vi testet det i fjor.

Etter den tid har det vært veldig stille, inntil vi i forrige måned kunne avsløre at Xcute planlegger å lansere fire nye modeller på det norske markedet. De fire modellene vil være banebrytende hver for seg - DV80 blir den første telefonen hit til lands med fem megapikslers kamera, mens S50 trolig blir den tynneste telefonen vi har sett til nå, med en tykkelse på minimale 0,9 cm.

Xcute hadde stand på årets CeBIT, og vi tok en tur bort for å høre om selskapets planer.

    
(Klikk for større bilde)

- Vi planlegger å lansere våre modeller i flere europeiske land i løpet av året, og begynner nå med Storbritannia på vårparten, sa Robert Lin, markedssjef for selskapet. - Norge har vært et forsøksland fra vår side, som har gitt gode resultater og verdifull kunnskap for oss videre, fortsatte han.

På spørsmål når Xcute kom til å lansere sine modeller i Norge svarte Lin at samtlige av selskapets modeller skal komme til Norge, og at de vil bli lansert i Norge så tidlig som mulig. I tillegg la han til at samtlige modeller, utenom Wi5-80 vil bli lansert her til lands før sommeren.

Den mest spennende modellen, mener vi, er S50, som i tillegg til å være paddeflat, har et innebygget kamera som kan ta bilder i oppløsning på hele tre megapiksler, og det med autofokus. Modellen imponerer på andre området også ved at skjermen har en oppløsning på hele 240 x 640 punkter. I tillegg kommer godsaker som blåtann og mulighet til å koble telefonen til TV-en.

Dessverre hadde Xcute ikke noe fungerende eksemplar tilgjengelig. Men for å illustrere størrelsen har vi lagt ved et filmklipp.


Lengde: 23 sekunder
Størrelse: 3,5 MB
Oppløsning: 640 x 480

annonse