Tek.no

Nyhet

Ny 8 megapiksel-mobil

4 Nov 2005 17:20Først publisert 4 Nov 2005 17:04
annonse

Samsungs telekom-sjef, Ki-Tae Lee, presenterte i går en ny kameratelefon med en rekordhøy oppløsning på åtte megapiksler. Den nye modellen har fått det klingenede navnet SPH-V8200. Samsung kom nylig en sju megapikslers telefon på det koreanske markedet, og viser med V8200 at de ønsker å fortsette å ligge fremst i megapiksel-løpet. Selv mener de at V8200 skal klare å tilby bildekvalitet på høyde med høykvalitets digitalkameraer.

V8200 er en 3G-telefon som benytter seg av det koreanske WCDMA-nettet, og er derfor ikke mulig å bruke i 3G-nettet her i landet. Flere detaljer rundt den nye telefonen er ikke kjent, men det ryktes at den skal ha en skjerm med en fargedybde på 16 millioner farger.

V8200 skal etter planen slippes på det koreanske markedet i løpet av denne måneden, men det er ikke kjent om koreanerne planlegger å lansere den i Europa. Prisen på den nye modellen er ennå ikke kjent.

Selskapet ligger heller ikke på latsiden når det kommer til lagringsplass. Samtidig som de lanserte V8200, presenterte de også planer om en telefon med ti gigabyte harddisk. Fra før har de lansert SPH-V9700, en telefon med tre gigabyte lagringsplass. På tre gigabyte får du plass til omtrent 700 sanger med en størrelse på 3,5 megabyte, mens ti gigabyte gir deg rundt 3000. Dette er ganske mye mer enn Walkman-telefonen Sony Ericsson W800i og dens medfølgende minnekort på 512 megabyte, hvor du plass til i underkant av 150 sanger på samme størrelse. W800i kan imidlertid utvides til to gigabyte med større minnekort.

Samsung avslørte ingen flere detaljer om modellen med ti gigabyte, men det er trolig at den kan dukke opp i løpet av neste år.

annonse

(Kilder: Engadget.com, Mobilemag.com, Mobil.se)

Les også
Får Java som OS
Les også
3 megapiksler fra Nokia
Les også
Satser på mobil-TV
Les også
Syltynn Samsung-3G
annonse

Les også