Til hovedinnhold

Gjør Blackberry en iPhone?

(Foto: RIM)

Både Blackberry og iPhone er rimelig fersk på mobilmarkedet. Men det er også den eneste likheten mellom de to. For mens Blackberry har gjort stor suksess hos travle e-postbrukere med slips og dokumentmappe, appelerer iPhone til trendnissen med Converse og MacBook under armen.

Men bare enn så lenge, skal vi tro teleanalytiker i ARCommunications, Carmi Levy. Han tror Research In Motion, selskapet bak Blackberry, sin neste telefon vil være rettet mot mannen i gaten, i likhet med iPhone.

- 9000-serien vil være en telefon med trykkfølsom skjerm, veldig lik i form og fasong med iPhone, sier Levy til magasinet Unstrung.

Amobil har tidligere skrevet om 9000-serien, og deriblant at telefonen skal ha trykkfølsom skjerm og GPS. Levy mener telefonen i tillegg skal ha en rekke morofunksjoner og 3G, samt et Apple-lignende grensesnitt. Analytikeren peker på at enheter rettet mot vanlige brukere uten tastatur er fremtiden for Blackberry, og forventer at RIM avslører planene 1. kvartal neste år.

9000-serien har vært mye diskutert den siste tiden. Og selv om RIM selv avstår fra å kommentere ryktene, kan informasjonslekkasjene tyde på at telefonen ikke er langt unna.

(Kilder: PC Advisor, Unstrung, Blackberry)

annonse