Tek.no

Nyhet

Photocamp 2009 er i gang!

Are Thunes Samsonsen
30 Okt 2009 13:39
Foto: Stuart Franklin

Som vi skrev tidligere om Photocamp 2009 er det ikke for sent. Faktisk selges det ennå billetter i døren, og det er dermed bare å møte opp og komme seg til det som uten tvil er høstens happening på fotofronten.

Prisene kan synes noe stive for mange, men er man student får man en ganske heftig rabatt, og selv om man ikke kvalifiserer til den er det en del å være med på. Dagen i dag startet med foredraget til Gen Nishino, som er fotograf for blant annet Playboy. Det var nok av plass til flere publikummere på dette foredraget, men det la ikke noen demper på stemingen, og Gen brukte anledningen til å kommunisere med publikum. Dette er syvende gangen den japanskfødte fotografen besøker Norge, som han har helt forelsket seg i, men han kunne ikke si noe om når han eventuelt kom til å slå seg ned her og bli fastboende.

Man kan også få med seg demonstrasjon av og foredrag omkring Adobe Lightroom, som snart kommer i ny utgave, samt foredrag og workshops av og med mange av æresgjestene. To av disse representerer det ikke ukjente bildebyrået Magnum (Abbas og Stuart Franklin), og i tillegg finner vi navn som Denis Reggie, William Ropp og Mikkel Aaland. Fra mer hjemlige trakter finner vi Pål Hermansen og Per Heimly, foruten Damian Heinisch som riktignok er tysk av opphav men har godt og grundig etablert seg som fotograf i Norge.

Av gratisforedrag er det også et visst utvalg, og på listen finner vi timeslange forelesninger av folk fra Eizo, X-rite, Datacolor og Interfoto, foruten en såkalt keynote fra "sjefen sjøl", Anne Lise Flavik, kjent blant annet som Nordic Lights nye festivalsjef.

Er du interessert i å være med, bør du lese mer om arrangementet på hjemmesidene og/eller laste ned siste utgave av brosjyren (PDF). I sistnevnte finner du også en rekke tilbud på fotoutstyr.

Billetter fås kjøpt gjennom arrangørenes hjemmesider, det vil si hos Interfoto, Nordic Light, eller Profildatas forhandlere, men du kan også kjøpe billetter direkte gjennom foreningene NFF, IFF, NRF eller BioFoto dersom du er medlem.

Les også
Det er ikke for sent!
annonse

Les også