Tek.no

Nyhet

Sony avduker Bravia ZX5

7 Sept 2009 20:38
annonse

Sony har annonsert en ny toppserie med LED LCD-skjermer, ZX5-serien, som foreløpig kun inneholder to modeller på 46 og 52 tommer.

Modellene kommer kanskje noe overraskende med sidemontert LED-lys, og ikke de bakmonterte trefargede diodene og lokal dimming som vi kjenner fra selskapets XBR8.

Det betyr at bildekvaliteten trolig ikke er helt i samme klasse som nevnte XBR8, men det gjenstår å se. Sidemontert LED gjør uansett sitt til at skjermene blir svært tynne – bare 1,7 cm på det tynneste.

WirelessHD er på plass, som betyr at ingen signalkabler trenger å plugges til selve skjermen. Alt av kabler (unntatt strøm) plugges til en ekstern AV-boks, som så overfører lyd og bilde trådløst til skjermen. Signaler opp til 1080p kan overføres trådløst på denne måten.

På spesifikasjonslisten finner vi ellers:

  • 240 Hz Motionflow
  • 1080p/24
  • DLNA-støtte
  • 10/100 Mbit Ethernet
  • 4 HDMI-porter
  • Energiforbruk ved bruk: 198/218 Watt (46"/52")

Se ellers flere spesifikasjoner hos Sony Japan (oversatt med Google Translate).

Det koster...

Endelig pris er ikke fastslått, men Sony opererer med midlertidige veiledende priser på 6000 og 7000 dollar, som i så fall trolig resulterer i priser her til lands rundt 40 000 og 50 000 kroner.

annonse

TV-ene kommer på det japanske markedet i november, som betyr at vi neppe ser modellene her til lands på denne siden av nyttår.

Flere bilder

Se bildegalleri hos Sony.

(Kilder: Engadget, I4U, Sony)

Les også
Sony satser på 3D-TV
Les også
Sony utsetter ny OLED
Les også
Ny toppmodell fra Sony
Les også
Ny Bravia-serie fra Sony
Les også
Flere TV-er fra Sony
Les også
Her er Sonys nye TV-serie
Les også
Sony fortsetter LCD-slippet
annonse

Les også