Tek.no

Nyhet

– IPod-mobil på vei

23 Mar 2006 08:29

Det er alltid mye rykter rundt Apple og hva de skal finne på til neste presselansering. Flere produkter har blitt spådd av folk som hevder å ha peiling på hva som foregår innenfor veggene hos det kaliforniske selskapet.

Spesielt to produkter har vært populære å spå at vil komme neste gang: En ny Apple-PDA og en iPod-telefon. Men noen PDA har vi ikke sett siden den beryktede Newton-maskinen, og Motorolas Rokr-telefon var ikke den iPod-telefonen folk har ventet på.

Uten at vi vet om det kommer noen Apple-PDA, har det i det siste gått rykter om at tiden for iPod-telefonen nå er inne. Nå bekrefter langt på vei mobilprodusenten BenQ at Apple i det minste har planer om å lage en telefon.

Vil ha produksjon
En anonym kilde hos BenQ sier til det australske nettstedet Smarthouse.com at folk fra Apple har vært i samtaler med flere taiwanske produsenter for å dra i havn en produksjonsavtale på en iPod-telefon.

Ryktene sier at Apple vil slippe iPod-telefonen i løpet av noen få måneder. – En iPod-telefon er definitivt på vei. BenQ kommer ikke til å produsere den siden vi er i konkurranse med Apple. Imidlertid har flere av våre underleverandører fått forespørsler om å produsere deler. Hos produsenter på Taiwan er dette allmenn kjent. Problemet for mange er tilgjengligheten til deler om telefonen blir en suksess, sier den anonyme BenQ-lederen.

Lite er sikkert
Johnny Chan, analytiker hos det Hong Kong-baserte analysebyrået J.P. Morgan, mener elektronikkprodusenten Hon Hai trolig vil produsere iPod-telefonen. Det Taipei-baserte analysebyrået Morgan Stanley tror imidlertid at det er langt fra sikkert at Hon Hai vil produsere iPod-telefonen.

En analytiker som vil være anonym, sier til Smarthouse.com at en annen produsent, Taiwan Green Point Enterprises, som allerede lager plastdekslene til iPod, snakker med Apple om en rolle i produksjonen av iPod-telefonen.

Bill Shope hos J.P. Morgan tror Apple vil introdusere telefonen innen fjerde kvartal i år. Om dette skjer, er det ventet at Apple vil lage en stor ripe i lakken hos Motorola, USAs største mobilprodusent. Det ventes at selv en enkel multimediatelefon fra Apple vil gjøre et grovt innhogg i Motorolas økonomi.

(Kilder: Gizmodo.com, Smarthouse.com)

Les også
En ekte rikmannstelefon
Les også
Blir dette iPhone?
Les også
En ekte iPod-telefon?
Les også
Kommer iPhone nå?
annonse