Tek.no

Nyhet

Husroboten er her

11 Apr 2006 14:58

Sør-Koreanerne kan snart få glede av den landets første hjemmerobot, bygget for å ta unna tungt husarbeid og annet kjedelig arbeid. Den lille arbeidskaren ved navn Jupiter har vært under utvikling i lang tid, men det er først nå at selskapet bak, Yujin Robot, faktisk har noe annet å vise enn et sammenserium av ledninger, mikrobrikker og andre elektrokretser.

Jupiter er ment å være den perfekte hushjelp, og skal ifølge produsenten kunne gjøre en rekke oppgaver i hjemmet. Jupiter kan for eksempel vaske gulv, laste ned værmelding og hjelpe barnene i huset med leksene i tillegg til å kunne bestille mat og synge på sengen for de små. Jupiter skal videre være en pliktoppfyllende robot som alltid lystrer ordre og kan forstå opptil 1000 ord. Du behøver heller ikke bekymre deg for å måtte lade husets nye kosebamse. Jupiter plugger seg selv i stikkontakten når batteriene nærmer seg nullnivå.

Ikke bare er Jupiter praktisk. Roboten kan også brukes til lek og moro. Frempå "magen" har Jupiter blant annet enn uttrekkbar LCD som kan vise video og, ifølge enkelte bilder av roboten, også spill for barn.

Sør-Korea har tidligere uttalt at de ønsker roboter overalt der roboter kan ha en funksjon innen 2020. Tidligere har Koreanerne vist frem enkelte omsorgsroboter, og det er ventet at de første militær-robotene vil se dagens lys i løpet av de neste årene. Så for de som mente at filmer som Blade Runner og Artificial Intelligence bare var humbug, så kan det nå se ut til at mange av historiens filmskapere får rett likevel. For Jupiter sin del så vil denne roboten gå i salg i oktober, og vil da være tilgjengelig for alle som ønsker en litt modernisert R2D2 i stuekroken.

(Kilder: Engadget, Aving)

Les også
En robot i blant oss
Les også
Har gjenskapt R2D2
Les også
Huslige roboter
annonse