Tek.no

Nyhet

Ukens kinopremierer uke 50

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Across the Universe

2/10

Dessverre er filmen for godt produsert og for lite ufrivillig morsom til at anmelder kan dele ut laveste karakter. En ganske glup kamerat fortalte meg engang at de kjedeligste filmene er de med nest lavest karakter, fordi kalkuner ofte har god underholdningsfaktor. Han hadde helt rett. Lei heller ”Plan 9 from Outer Space”.Les hele anmeldelsen.

De fortapte sjelers øy

8/10

Idet vi trodde at Norge kanskje var på høyde med Danmark når det gjelder sjangerfilm, så kommer det en film som ”De fortapte sjelers øy” og vasker vekk våre selvtilfredse smil. Nikolaj Arcels eventyrfilm er nemlig til tider knakende god. Actiondelene kunne med fordel ha vært mer kreative, men ellers er ”De fortapte sjelers øy” et deilig dansk alternativ til mange av de fantasiløse fantasyfilmene fra Hollywood..Les hele anmeldelsen.

Kikis budservice

8/10

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Det blir igjen klinkende klart når tegnefilmene til Hayao Miyazaki får lov til å gå på norske kinoer med norske stemmer. "Kikis Budservice" er en søt, tidvis gripende og til de grader behagelig opplevelse som gjør godt for sjelen. Og selv om fortellingen om Kiki kanskje ikke når opp til senere perler, så er det jo uansett deilig å bli minnet på at alt går bra til slutt om man har et smil om munnen?Les hele anmeldelsen.

annonse

Les også