Nyhet

Samsung lanserer Safari-mobil

I forbindelse med S60 Summit 2008 kunne Samsung i går lansere en ny Series 60-telefon for Europa kalt L870. Telefonen er knappe 1,35 cm tykk, men er allikevel høyt oppe på stigen når det kommer til teknologi, med både super-3G og tre megapikslers kamera ombord.

Et lite stykke eple

Den store overraskelsen med L870 er at denne dropper Nokias opprinnelige S60-nettleser til fordel for Apple sin mobilversjon av Safari. Nei, det betyr ikke at L870 får samme nettleser som Iphone, men at nettleseren bruker Webkit med åpen kildekode, som Apple tok intiativ til og som forvirrende nok også går under navnet Safari.

Dette til tross, L870 blir den første telefonen utenom Iphone som bruker standarden bak den mye omtalte nettleseren i Iphone. Nettopp denne standarden gir Iphone mulighet til å surfe på normale nettsider uten problemer, og lar deg lese og se gjennom nettinnhold omtrent like smertefritt som på datamaskinen.

Nokia lanserte samme dag ny Webkit-nettleser, som nok er den samme som L870 får. Denne skal senere komme til alle nye S60-telefoner.

Teknologitung

Men bak nettleser og smal midje skjuler Samsung L870 en hel del avansert teknologi også. Super-3G med støtte for hastighet på opptil 3,6 Mbps er med, det samme gjelder for trippel GSM-støtte, Bluetooth A2DP og Edge.

Videre kommer en 2,4 tommer stor skjerm med oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler, men Samsung oppgir ikke noe informasjon om dette også vil gå autofokus eller andre viktige kameraelementer.

Ellers skal underholdningen være vel sikret. FM-radio med RDS er på plass, det samme gjelder for mp3- og videospiller. Begge støtter alle de mest kjente musikk- og videoformatene.

Push-epost

Ellers skal Quick Office og støtte for Push-epost blidgjøre eventuelle proffbrukere også. At telefonen har Symbian og Series 60 gjør også at du har store utbyggingsmuligheter på programvaresiden.

L870 skal være tilgjengelig i Europa over sommeren.

(Kilder: Samsung)

Les også
Nå er Samsung Soul i butikkene
Les også
Ny super-Samsung på vei?
Les også
Her har Nokia 70 prosent markedsandel
Les også
Styr mobilen med håndvifting
annonse