Tek.no

Nyhet

Apple stenger iPhone - igjen

Einar Eriksen
9 Nov 2007 04:49

Nå har Apple sluppet firmware versjon 1.1.2 til sin iPhone. Ofte er slike firmware-oppdateringer utelukkende positivt nytt, men ikke i dette tilfellet.

Forrige gang Apple slapp en oppdatering, ble ulåste telefoner drept. Nå er det programmet TIFF Jailbreak som står for tur.

Jailbreak ble utviklet av en gruppe hackere, og gjør at du får full tilgang til filene dine i iPhone. Denne tilgangen vil tydeligvis ikke Apple gi deg.

Jailbreak lar deg låse opp telefonen din via telefonens Safari-nettleser. Nå har Apple sperret denne åpningen i Safari, slik at det ikke lenger er mulig.

Andre forandringer

Engadget har oppdatert en iPhone, og fant ut at også internasjonale tastaturer også er oppdatert. Foruten dette merket de ingen forskjell fra den forrige firmware-versjonen.

Henvendelser Engadget har fått sier også at iPhone har blitt mye raskere, selv om den ikke var noe merkbart treg fra før. Det er derfor mulig Apple også har gjort forbedringer for telefonenes ytelse.

Sannsynligvis vil denne oppdateringen føre til at en opplåst iPhone låses på nytt, så vi vil ikke anbefale at du oppdaterer dersom du har en iPhone i det norske mobilnettet.

(Kilder: Engadget.com)

Les også
Iphone til Europa i kveld
Les også
Apple dreper opplåste iPhones
Les også
iPhone-låsen er knekket
Les også
DVD-Jon har hacket iPhone
annonse

Les også