Til hovedinnhold

iPhone med 3G er bekreftet

AT&T bekrefter at det kommer en iPhone med 3G. (Foto: Apple)

Apple har en ny iPhone på vei. Det bekrefter toppsjefen i AT&T, Randall Stephenson. I følge Stephenson vil den nye telefonen komme i løpet av neste år, skriver Forbruker.no.

Det er for øvrig AT&T som er den eksklusive forhandleren av iPhone i USA.

AT&T-sjefen ville ikke si noe om når den nye iPhone vil komme neste år eller hva den kommer til å koste.

Kommer den i mai?

Bekreftelsen fra AT&T rimer godt med uttalelsene til den spanske operatøren Telefonica. I forrige uke sa nemlig en ansatt hos Telefonica at det ville komme en iPhone med 3G i mai neste år.

...eller i januar?

Allerede i januar i år ga et svensk selskap liv til ryktet om en 3G-iPhone. Den gangen skal en svensk operatør ha bekreftet til selskapet at en 3G-versjon av iPhone var på vei, og at den skulle komme allerede i januar neste år.

Den originale utgaven av iPhone hadde knapt kommet i salg før spekulasjonene om en ny iPhone var i gang. I sommer presenterte analytikeren Mike Abramsky flere funksjoner og egenskaper han mente den neste iPhone ville ha.

- 16 GB minne

Abramsky mener blant annet at den neste iPhone-utgaven vil ha så mye som 16 GB minne. Iphone-utgavene som selges i dag har en minnekapasitet på 8 GB. I tillegg mener han at den neste iPhone vil ha en skjermoppløsning på 480 x 720 piksler, mot dagens 480 x 320 piksler.

- Med tanke på at den laveste oppløsningen til Apple TV er 480 x 720 piksler, kan den neste iPhone-utgaven komme til å ha støtte for personlig innhold sammen med Apple TV, sa analytikeren i sommer.

GPS

Det har i tillegg svirret rykter om at den neste iPhone-utgaven skal ha innebygget GPS. Dette ryktet startet først på nettstedet Appletechnews, og ryktesprederne forventer at den nye iPhone vil bli presentert på Macworld-konferansen neste år.

(Kilder: Forbruker.no)

annonse