Tek.no

Nyhet

Møkkamobil til salgs

Silje Gomnæs
18 Juli 2005 12:50

Å selge sine eiendeler på internett blir stadig mer populært. Nettsteder som eBay og norske QXL gjør god butikk på sine auksjoner.

Når du skal selge ting på nettauksjoner kan det ofte lønne seg å begrunne hvorfor man ønsker å kvitte seg med gjenstanden. Mannen det her handler om sparer verken på kruttet eller vokabularet.

Allerede 29 juni kunne oppmerksomme brukere av nettstedet eBay få lese om mannen fra England som gjerne ville selge sin mobiltelefon, en Motorola MPx200. Prisen endte på£19.05 eller ca. 220 kroner den 9 juli.

Annonsen inneholder en rekke aspekter som selgeren mener at kjøperen bør vite om før han eller hun begir seg ut på det marerittet det visstnok er å eie denne telefonen.

Mannen, som tydeligvis er ganske skuffet over seg selv, begynner annonsen med 'Jeg gjorde det igjen. Jeg kjøpte enda en Motorola fra Orange'.

- Kunne vært en støvsuger
Den uheldige kjøperen går så over til sin beretning om telefonen. Vi siterer i fleng:

- Det er den verste telefonen jeg noen sinne har hatt. Den suger så hardt at den kunne vært en støvsuger.

- En ting jeg likte med Motorola-telefonene var muligheten for stemmestyrt oppringing. De bestemte seg for å ikke inkludere det i denne modellen. Eller mulighet for lading i bilen. Eller belteklips.

En annen ting han også faktisk likte var støtten for FM-radio, som Motorola MPx200 heller ikke har. Den har imidlertid MP3-spiller, som mannen innrømmer at han alltids kunne brukt "hvis det hadde vært plass til å lagre noen sanger på denne ufyselige lille tingen".

Telefonen har også støtte for IR. Mannen er imidlertid ikke fornøyd med dette heller, og gir funksjonen det glatte lag:

- Takket være IR-porten kan du nå sende et telefonnummer til en annen telefon eller PC på ti ganger den tiden det tar å selv taste det inn (med nesa).

Motorolas slagord er som kjent 'Hello Moto', noe mannen absolutt ikke synes passer i dette tilfellet:

Hello?
- Hello Moto..... Hello?..... Moto?..... Hello?..... Åh, jeg gir opp! Telefonens prosessor er kraftig nok til å vise deg din mottatte melding i løpet av 15 til 20 sekunder.

MPx200 har støtte for SD eller MMC-minnekort, noe vedkommende mener er en absolutt nødvendighet, ettersom den i følge han selv ikke har kapasitet til å lagre både ett telefonnummer og en bildebakgrunn samtidig.

Skaperne av telefonen har også lagt inn mulighetene for forskjellige lydprofiler. Selgeren nevner spesielt profilen 'Flymodus':

- La meg for all del ikke skremme dere, den har noen gode egenskaper også, som for eksempel 'Flymodus'. Ved å aktivere 'Flymodus' kan du hindre telefonen i å motta eller utføre anrop eller motta tekstmeldinger og e-post mens du fortsatt har mobiltelefonen påslått, slik at du kan titte på skjermens elendige bakgrunnsbilde og bli tilsnakket av flybetjeningen for å ikke ha slått av mobiltelefonen. Fordelen med denne modusen er at når flyet lander, er batteriet flatt.

'Flymodus' er vissnok kommet for å bli:

- Hvordan skrur man av 'Flymodus'? Jeg fant det ikke ut ved å lese bruksanvisningen, og måtte søke på internett. Jeg fant løsningen i et forum hvor en annen fyr med en liknende telefon tydeligvis var like rasende som jeg. Man må tydeligvis holde nede på-knappen i mer enn ett og et halvt sekund, men mindre enn to sekunder, da dette gjør at telefonen slår seg av.

- Hvilken syk og gal Motorola-tulling har funnet opp noe sånt?!

Sprekk i skjermen
Den ytre skjermen har, som et resultat av en halvtimes galskap med å prøve å få av 'Flymodus', en aldri så liten sprekk. I ren avsky over den grusomme gjenstandens eksistens, kastet han den tvers igjennom rommet.

Siste skritt var å ty til verbale trusler:

- Hvis du ikke kommer ut av 'Flymodus' med en gang, skal jeg drepe deg!, noe som merkelig nok virket.

Kanskje stemmegjenkjennelsen ikke var helt bortkastet likevel da.

De som ville kunne velge mellom å kjøpe telefonen, eller å få tilsendt en hjemmelaget DVD med selgeren selv i hovedrollen, hvor han knuser mobiltelefonen sønder og sammen med diverse verktøy.

Han ba imidlertid om et par dager til å lage DVD-en, og avslutter annonsen med: "Telefonen må dø".

Hele annonsen kan du lese på eBays nettsider.

(Kilde: eBay)

Les også
Tar altfor dårlige bilder
Les også
Nokia 6230 feilet i test
Les også
Nok tre nye smell
annonse

Les også