Nyhet

Nokia goes cubic

Design har lenge vært et felles mantra i mobilprodusentenes markedsplaner. Mobiltelefonen er ikke lenger bare et verktøy, den skal også være et symbol for livsstilen din - hvem du er, hva du gjør og hva du står for. Dermed har utseende blitt en vel så viktig faktor som funksjoner.

Hittil har denne utviklingen ført til stadig mer kreative utforminger av telefonenes taster og deksler, for dermed å skille dem fra hverandre. Den nye Nokia 7280 ha tatt det hele enda et skritt lenger. Her har man fjernet hele tastesettet og designet en telefon helt ulikt noe vi har sett før.

I form kan 7280 mest minne om en stor lighter eller Snickers. Med en bredde på 3,2 cm og en tykkelse på 1,9 cm er den adskillig mer lommevennlig enn en mobiltelefon av vanlig type. Man skulle også tro at den skulle være ganske så hendig og håndgripelig.

For å besvare samtaler drar man telefonens deksler fra hverandre, og løfter den mot øret. Denne manøveren avslører også linsen til telefonens innebygde kamera, som tar bilder i 640 x 480 punkteres oppløsning.

Det som ved første blikk kan virke som et speil er i virkeligheten telefonens skjerm. Så snart man aktiverer telefonen lyser skjermen opp, og viser et skjermbilde på imponerende 104 x 208 punkters oppløsning - vi snakker altså om en bildekvalitet nær det man finner i en fullblods Symbian-telefon.

Man finner ikke mange taster på 7280. Nummertaster og annet av knapper har blitt ofret for å holde de rene linjene på plass. Alt man finner er en vanlig piletast, rød og grønn telefon-tast samt to stykk funksjons-knapper. Skal man slå inn et nummer gjøres dette via telefonens menyer. Som ytterligere et alternativ man dessuten styre telefonen med stemmen.

For å ytterligere understreke sin dedikasjon til den kreative elite, har Nokia åpnet for bruk mot IT-designets forpost - Apple. Dermed skal det være fullt mulig å synkronisere bilder, kontakter, lydklipp og annen informasjon på 7280 mot alt av Macintosh-maskiner der ute.

Proff-funksjoner mangler telefonen intet av. Trådløs overføring kan gjøres via både infrarød og Blåtann. Høyhastighets tilkobling mot nettet går via EDGE-standarden, som åpner for overføring i over 200 Kbits. På toppen av det hele finner man trippelbånds-støtte og HSCSD på funksjonslisten.

Av annet snacks kan den nye Nokia-modellen by på radio og høyttaler-funksjon. Det skal også være mulig å se direktesendt video på telefonen.

Så hvem er det da som bør anskaffe seg en 7280 om man skal være tro mot sin identitet? Ifølge Nokia skal den være "perfect to whip out at cocktails" og "the fantasy phone for the fashion-conscious" - hva nå det skulle innebære. Det er ihvertfall ingen tvil om at et knippe teknologi-journalister har begynt å kjenne suget etter et eksemplar.

Les også
Nokia 7200
Les også
LG G7100
annonse