Nyhet

Internasjonal fotokonferanse i Oslo

Foto: Signe Vilstrup.

6. – 8. mars arrangeres 3. Lennart Nilsson Conference i Oslo, i forbindelse med Fotografi 2009.
Tema: IMAGING THE FUTURE
22 foredrag av fotografer og leger fra Finland, Sverige, Danmark, Island og Norge skal gi publikum både kunnskap og inspirasjon, i tillegg til en anledning til å møtes i et fotososialt miljø.

Dette uttaler leder for Institusjonsfotografenes Forening, Roderick Ewart, som har det øverste ansvaret i konferansen:

  • For første gang arrangeres denne viktig nordiske konferansen for fotografer i Norge. Konferansen er et samarbeid mellom de profesjonelle fotograforganisasjoner i Norge og Norden. Fotografi har vært under utvikling siden starten på attenhundretallet og har alltid vært en kombinasjon av teknologi og visualisering. Utvikling fra sølvkorn til piksel har vært med på å gjøre fotografi til allemannseie og likeledes muligheten for rask formidling via internett. Denne raske utviklingen har skapt nye muligheter og flere problemstillinger. Konsekvenser som vedrører personvern, copyright, kontrakter og ikke minst bildekvalitet. Den tradisjonelle forskjellen mellom profesjonelle og amatører er blitt diffus i samfunnsoppfatningen. Målet med Lennart Nilsson Conference er å samle nordiske fotografer til å belyse disse nye muligheter og problemstillinger, og å stimulere til ettertanke. Konferansen blir en balanse mellom historikk, bevaring, jus, teknologi og visuell opplevelse. Den skal belyse et solid faglig fundament som vi behøver i framtiden.

Konferansen er et samarbeid mellom Institusjonsfotografenes Forening (IFF), Norges Fotografforbund (NFF),  Norske Reklamefotografer (NRF) og Svenska Fotografers Förbund, Lennart Nilsson organisasjon, DJ Fotograferne, Dansk Fotografisk Forening, Finnfoto og Ljosmyndarafelag Island.

Her finner du program for konferansen, og nærmere beskrivelse av foredragene.

Arrangementet foregår i Oslo Kongressenter (Folkets Hus). Billetter selges via www.fotografiens-hus.no

Samtidig med denne konferansen arrangeres Fotografi 2009, en fotomesse som har pågått annet hvert år siden 1999.

annonse